Prof. dr. Roeland DE MOOR

Prof. dr. Roeland DE MOOR

Vakgroep Mondgezondheidswetenschappen
Campus UZ Gent - Kliniek voor Tand-, Mond- en Kaakziekten
Corneel Heymanslaan 10 - Ingang 25 (Route 250) - 1P8
9000 GENT


Roeland De Moor behaalde in 1984 het diploma van licentiaat in de tandheelkunde aan de Universiteit Gent. Hij behaalde in 1990 het getuigschrift “Conserverende Tandheelkunde voor het Kind en Preventieve Tandheelkunde & Hygiëne van Mond & Tanden”, en in 1995 het getuigschrift “Conserverende tandheelkundige therapie voor volwassenen, caviteitenleer en endodontologie” aan dezelfde instelling. In 1995 behaalde hij zijn doctoraat aan de Universiteit Gent, in 1998 het getuigschrift “Chirurgische Endodontologie” aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam en in 2019 het getuigschrift “Inleiding tot het recht voor gerechtsdeskundigen” aan de Universiteit Gent. In 1999 was hij oprichter van de specialisatie-opleiding endodontologie aan de Universiteit Gent.

Heden is hij verbonden als gewoon hoogleraar binnen het team endodontologie aan de Universiteit Gent, gastprofessor aan de Medical University of Vienna en gastlector aan de Artevelde Hogeschool. Daarnaast is hij werkzaam in tandartsenpraktijken in Latem, Aalst en Stekene en is hij erkend gerechtelijk expert.

Binnen het team endodontologie verzorgt Roeland onderwijs in de endodontologie, traumatologie, bleaching, restauratieve tandheelkunde en aansprakelijkheid voor studenten tandheelkunde en specialisten-in-opleiding, en wetenschappelijk onderzoek binnen dit vakgebied. Hij is auteur van meer dan 150 nationale en internationale wetenschappelijke publicaties en voordrachten. Tevens is hij lid van de editorial board van meerdere tijdschriften.