Alles over onderwijs

Tandheelkunde studeren aan de Universiteit Gent

Kiezen voor tandheelkunde

Kiezen voor de opleiding tandheelkunde betekent kiezen voor een medische, wetenschappelijke, klinische en praktijkgerichte opleiding. Een vlotte start is cruciaal. Het eerste jaar is gericht op een grondige inleiding.

Inschrijving

Inschrijven aan de Universiteit Gent begint online. Je registreert jouw gegevens. De verdere procedure hangt af van jouw diploma-achtergrond.

Bachelor- & Masteropleiding Tandheelkunde

Welke vakken staan op het programma? Welke onderwerpen komen aan bod? We gaan er hier wat dieper op in zodat je een goed beeld krijgt van wat je kan verwachten van de opleiding Tandheelkunde aan Universiteit Gent.

Postgraduaat Algemeen Tandarts

Het Postgraduaat Algemeen Tandarts, ook wel eens het stagejaar genoemd, wordt in Vlaanderen georganiseerd door UGent en KU Leuven. De opleiding duurt één jaar en omvat zowel een theoretisch gedeelte als een praktisch klinisch programma.

ManaMa specialistische tandheelkunde

Het doel van een Master in de specialistische tandheelkunde is de algemeen tandarts verder op te leiden tot een hooggekwalificeerde practicus met een bijzondere bekwaamheid in een bepaald specialisme. 

 

Doctoreren

Je hebt je masterdiploma op zak. Je gaat op zoek naar een geschikte baan of je kiest voor een verdere studie. 
Voor alle afgestudeerden behoort ook doctoreren tot de mogelijkheden. Voor wie verder wil in onderzoek is dat meteen een gedroomde eerste baan.

Bijscholing (NTUGent)

NTUGent

Het Nascholingsinstituut Tandheelkunde Universiteit Gent (NTUGent) organiseert geaccrediteerde bijscholingen voor tandartsen.

Internationalisering

Studeren in het buitenland

Een uitwisseling is een unieke kans. Je werkt een deel van je studieprogramma af aan een buitenlandse partnerinstelling en je vakken worden integraal in rekening gebracht aan de UGent. Zo behaal je een Vlaams diploma met internationale allure.

Uitwisselingsstudenten (buitenland)

Alle informatie voor buitenlandse studenten die graag (tijdig) aan de Universiteit Gent willen studeren.