Alles over onderwijs

Tandheelkunde studeren aan de Universiteit Gent

Kiezen voor tandheelkunde

Kiezen voor de opleiding tandheelkunde betekent kiezen voor een medische, wetenschappelijke, klinische en praktijkgerichte opleiding. Een vlotte start is cruciaal, het eerste jaar van een opleiding beoogt een grondige inleiding.

Inschrijving

Inschrijven aan de Universiteit Gent begint met een online voorinschrijving, dit is de registratie van jouw gegevens. 
Vervolgens kom je langs in Gent om je definitief in te schrijven

Bachelor- & Masteropleiding Tandheelkunde

Welke vakken staan op het programma? Welke onderwerpen komen aan bod? We gaan er hier wat dieper op in, zodat je een goed beeld krijgt van je eerste jaar aan de universiteit. 

Postgraduaat Algemeen Tandarts

Het Postgraduaat Algemeen Tandarts, ook wel eens het stagejaar genoemd, wordt in Vlaanderen georganiseerd door UGent en KU Leuven. De opleiding duurt één jaar en omvat zowel een theoretisch gedeelte als een praktisch klinisch programma.

Specialisaties (ManaMa)

Het doel van een Master in de specialistische tandheelkunde is de algemeen tandarts te upgraden tot een hooggekwalificeerde specialist, die onafhankelijk tandheelkundige zorg kan bieden binnen een breed kader van medische en sociale kennis.

 

Voorbereidingsprogramma

Het voorbereidingsprogramma (50 studiepunten of sp) omvat vakken uit 2e bachelor en 3de bachelor Tandheelkunde. De studiefiche per vak kan je raadplegen door verder te klikken op de naam van het vak.

Doctoreren

Je hebt je masterdiploma op zak. Je gaat op zoek naar een geschikte baan of je kiest voor een verdere studie. 
Voor alle afgestudeerden behoort ook doctoreren tot de mogelijkheden; voor sommigen is dat meteen een gedroomde eerste baan.

Bijscholing (VUNIT)

VUNIT

Het Vlaams Universitair Nascholingsinstituut Tandheelkunde (VUNIT) is een samenwerking tussen de vakgroepen tandheelkunde van de UGent en VUB. Via deze samenwerking worden geaccrediteerde bijscholingen voor tandartsen voorzien. De cursussen gaan zowel door op de campus UGent (UZ) als op de campus Jette (VUB).

Internationalisering

Studeren in het buitenland

Een uitwisseling is een unieke kans. Je werkt een deel van je studieprogramma af aan een buitenlandse partnerinstelling en je vakken worden integraal in rekening gebracht aan de UGent. Zo behaal je een Vlaams diploma met internationale allure.

Uitwisselingsstudenten (buitenland)

Alle informatie voor buitenlandse studenten die graag (tijdig) aan de Universiteit Gent willen studeren.

Tools