Bachelor- & Masteropleiding Tandheelkunde

Om te mogen starten in de bacheloropleiding Tandheelkunde aan de Universiteit Gent, moet je geslaagd zijn voor het toelatingsexamen dat georganiseerd wordt door de overheid.

Tandheelkunde studeren aan de Universiteit Gent is een combinatie van medisch, wetenschappelijk, klinisch en patiëntgericht onderwijs. Fundamentele kennis is cruciaal, dus de eerste stap in het programma is theoretisch, gecombineerd met enkele praktische oefeningen. Over het algemeen zijn de bachelorjaren meer gericht op de preklinische training (skillslab), terwijl in de masterjaren het theoretische deel wordt verminderd en de nadruk vooral ligt op klinisch werk en patiëntenzorg.

Bachelor of Science in de Tandheelkunde

Een uitgebreid 3-jarig bachelor programma resulteert in een sterke theoretische basis. Hierbij aansluitend wordt de bachelor opleiding gekenmerkt door een vroege kennismaking met de klinische praktijk. Zo starten studenten al in hun derde bachelor met het behandelen van patiënten.

Master of Science in de Tandheelkunde

De 2-jarige master vergroot je expertise door dieper in te gaan op specifieke tandheelkundige disciplines als kroon-en brugwerk, pediatrische en digitale tandheelkunde, parodontologie, orthodontie en endodontologie. De masterproef is de afsluiter van het wetenschappelijke leertraject.

Gerelateerde inhoud