Databases Postclassical Latin

databases L12

 • Acta Sanctorum

  De databank Acta Sanctorum bevat de tekst van de 68 volumes van de Acta Sanctorum, gepubliceerd in Antwerpen en Brussel door het genootschap van de Bollandisten (1643-1940).

 • Brepolis Medieval and Early Modern Bibliographies

  Gecombineerd zoeken in de online bibliografieën IMB (International Medieval Bibliography), BCM (Bibliographie de Civilisation Médiévale) en IBHR (International Bibliography of Humanism and the Renaissance) biedt toegang tot 14 eeuwen Europese geschiedenis (300-1700).

 • Brill Encyclopedia of Early Christianity Online

  De Brill Encyclopedia of Early Christianity Online is een digitale encyclopedie die focust op het Vroege Christendom en meer bepaald de teksten, auteurs, ideeën alsook het onderzoek en haar historiografie.

 • Christian-Muslim Relations. A Bibliographical History

  De Christian-Muslim Relations Online biedt een overzicht van de relaties tussen beide godsdiensten voor de periode van 600 tot 1500 zoals die zijn opgeschreven in Syrische, Arabische, Griekse, Latijnse en anderstalige bronnen uit deze periode.

 • Database of Latin Dictionaries

  Database of Latin Dictionaries omvat verschillende Latijnse woordenboeken die onder te brengen zijn in drie categorieën, met name woordenboeken met vertalingen naar moderne talen, woordenboeken met semantische en etymologische verklaringen voor Latijnse woorden in het Latijn en historische Latijnse woordenboeken.

 • LLTB : Library of Latin Texts -Series B

  LLT-B is een full-text databank met Latijnse teksten van de vroegste Latijnse literatuur tot nu. In LLT-B zijn voornamelijk grotere corpora van homogene teksten opgenomen. LLT-B wordt in de toekomst geïntegreerd met LLT-A.

 • Patrologia Latina

  De Patrologia Latina Database bevat 221 volumes en omvat de volledige elektronische versie van de eerste editie van Jacques-Paul Migne's Patrologia Latina (1844-1855 en 1862-1865).

 • Vetus Latina Database

  Vetus Latina Database is een index van alle Griekse en Latijnse patristische citaten of allusies op de pre-Vulgaatedities van de Bijbel.

 • Woordenboek Latijn/Nederlands

  De inhoud van de webeditie van het Woordenboek Latijn-Nederlands wordt regelmatig geactualiseerd met verbeteringen en aanvullingen en verschilt van de paperback- en gebonden uitgave (inclusief cd-rom). De webeditie biedt onder meer geavanceerde zoekmogelijkheden zoals het specifiek zoeken op Nederlandse woorden die in de verklarende teksten voorkomen.