Schenken aan de UGent

Jouw steun kan het verschil maken voor een onderzoeks- of onderwijsproject dat je nauw aan het hart ligt. Schenk aan wat jij belangrijk vindt: wij zorgen ervoor dat jouw gift of testament terecht komt bij wat voor jou belangrijk is, voor de volle 100%.

Steun de UGent in haar strijd tegen COVID-19
U kan het wetenschappelijk onderzoek naar COVID-19 steunen, of onze studenten steunen die het moeilijk hebben naar aanleiding van de COVID-19-maatregelen.
Lees hoe uw steun het verschil kan maken voor ons COVID-19-onderzoek
Lees het nieuwsbericht over de steun aan studenten

Doe meteen een online gift

Hoe kan je schenken?

Giften zijn mogelijk op:

BE26 3900 9658 0329 (BIC: BBRUBEBB)

Universiteitsfonds UGent
Sint Pietersnieuwstraat 25
9000 Gent

De mededeling op de betaling is afhankelijk van het project dat je wenst te steunen, aarzel niet ons daarvoor te contacteren.

Voor giften vanaf 40 euro, gedaan in 2020,  ontvang je een fiscaal attest waarmee je 60% van je gift recupereert in je personenbelasting. Meer info over giften en fiscale attesten.

Recente projecten

Fonds voor Buikvlieskanker

In januari 2016 werd, op initiatief van een patiënt, het UGent Fonds voor Buikvlieskanker opgericht. De patiënt, die anoniem wil blijven, wenst op deze manier het baanbrekend onderzoek van prof. Wim Ceelen en zijn onderzoeksgroep een duw in de rug te geven.

Lees meer over het Fonds voor Buikvlieskanker

Janssen-Cilag Chair in Haematology

Aan de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen wordt de leerstoel Janssen-Cilag Chair in Haematology opgericht. De leerstoel is een samenwerking tussen de vakgroep Inwendige Ziekten en Pediatrie en Janssen-Cilag nv.

Lees meer over de Janssen-Cilag Chair

Fonds 4 Brain

Het UGent 4Brain Fonds werd opgericht door de gerenommeerde arts prof. Paul Boon en heeft tot doel wetenschappelijk onderzoek rond hersenaandoeningen te steunen.

Lees meer over Fonds for Brain

Fonds SuperNils, ter ondersteuning van leukemieonderzoek

Uw gift aan het Fonds SuperNils gaat voor de volle 100% naar het onderzoek van topdokter Tessa Kerre rond:

  • Leukemie bij kinderen en volwassenen
  • Immunotherapie
  • De impact van het informeren van patiënten, naasten en zorgverleners over leukemie en immunotherapie.

Lees meer over het Fonds SuperNils

Dürer tentoonstelling in Paviljoen Vandenhove dankzij De Sunaert collectie

Kon Adolf Pieter Sunaert, verzamelaar, schilder en professor van beroep in de 19e eeuw bij zijn schenking vermoeden dat zijn prentencollectie anno 2019 studenten zou toelaten om via praktijkervaring hun studies op een unieke manier te verdiepen?

Lees meer over De Sunaert Collectie

Fonds Arne Lannoy, aka Zorro, ter bevordering van onderzoek naar hersentumorenArne Lannoy

Op 6 december 2015 overleed Arne na een hard maar oneerlijk gevecht tegen zijn ziekte. Maar vergeten wordt hij nooit! Na de begrafenis van Arne sloegen vrienden en familie de handen in elkaar om van zijn initiatief een jaarlijks terugkerend evenement te maken: Rock And Roll Against Cancer. Op 16 april 2016 vond de eerste editie van Rock and Roll Against Cancer plaats in en rond het cultureel centrum van Ledegem.

De opbrengst wordt elk jaar overhandigd aan professor Boterberg van de UGent voor onderzoek naar hersentumoren (Fonds Arne Lannoy AKA Zorro). Martine Taillieu, de mama van Arne Lannoy is één van de initiatiefnemers voor de oprichting van het "Fonds Arne Lannoy aka Zorro", een fonds dat het onderzoek naar en de behandeling van hersentumoren aanmoedigt.

Faculteit Diergeneeskunde

De faculteit Diergeneeskunde van de UGent geniet wereldfaam. Eigenaars van zieke huisdieren kunnen er bovendien terecht in onze hoog aangeschreven dierenkliniek.

Ontdek onze onderzoeksprojecten en hoe u deze kan steunen

Fonds Gianni Eggermont

In januari 2019 werd het Fonds Gianni Eggermont voor steun aan wetenschappelijk onderzoek in de kinderurologie opgericht.

Lees meer over het Fonds Gianni Eggermont

Transgenderonderzoek

Jezelf zijn heeft een prijs. Maar dat zou niet zo mogen zijn. Het wetenschappelijk transgenderonderzoek van de UGent is van groot belang voor de ondersteuning van jaarlijks ruim 1.400 individuen en maatschappelijke actoren met allerlei vragen over het transgenderthema.

Lees meer over het transgenderonderzoek

HIV Ontrafelen

HIV Ontrafelen is een initiatief van de Universiteit Gent dat zich tot belangrijkste doel stelt hiv te genezen want hiv is nog steeds het meest dodelijke virus ter wereld.

Lees meer over HIV ontrafelen

CRIG

Eén man op drie en één vrouw op vier krijgt in België een kankerdiagnose vóór zijn of haar 75ste verjaardag. Hoewel de voorbije decennia belangrijke successen werden geboekt, zijn de mechanismen achter het ontstaan en de ontwikkeling van kanker op dit moment nog niet volledig ontrafeld. Kankeronderzoekers staan dan ook nog voor grote uitdagingen in hun zoektocht naar betere en meer gerichte behandelingen. Het Cancer Research Institute Ghent (CRIG) heeft als doel het Gentse kankeronderzoek samen te brengen, te stimuleren en de impact ervan te verhogen. Het ultieme streefdoel is dat kanker in de toekomst voor nóg meer patiënten een behandelbare ziekte wordt en dat de nieuwe behandelingen minder bijwerkingen hebben.

Lees hoe kinderoncoloog Bram De Wilde onderzoek kan doen dankzij giften aan CRIG en bekijk de getuigenis van Dries, kinderkanker onderzoeker en zelf ex-patiënt

Leerstoelen aan de UGent

Met een leerstoel kiest u ervoor om de band met de academische wereld aan te halen en te versterken. Dat biedt meerdere voordelen. Zoals kennisoverdracht, nuttig voor zowel de universiteit als voor de mensen binnen uw organisatie. Het kan ook een manier zijn om een maatschappelijk probleem gefundeerd aan te pakken, of het onderzoeksveld waarin u actief bent, voort te stuwen. 
Een partnerschap in onderzoek, dat begint bij uw verwachtingen.

De UGent opnemen in uw testament

U overweegt om een goed doel op te nemen in uw testament? Dat goed doel kan de UGent zijn.
Omdat de UGent u nauw aan het hart ligt, omdat u onderzoek vooruit wil helpen of omdat u nog steeds een band hebt met de UGent.
Eén ding is zeker: de UGent opnemen in uw testament begint met een dialoog.

Contact

Universiteitsfonds UGent
Campus Ufo, Rectoraat
SInt-Pietersnieuwstraat 25
9000 Gent

universiteitsfonds@ugent.be
T +32 (0)9 264 83 31