Uw testament

U kan het verschil maken

Door te luisteren naar uw wensen kunnen we ondersteuning bieden bij het opmaken van de tekst van uw testament. We helpen u graag met het juist zetten van de punten en de komma’s. Alleen zo werkt uw testament 100% zoals u dat wil.

Ik werk zelf al 30 jaar aan de UGent en weet dus heel goed waar de onderzoekers mee bezig zijn en waar de noden en maatschappelijke uitdagingen liggen. Binnen de UGent zijn er 1001 thema’s waar  een bijdrage een groot verschil kan maken. Het is onze opdracht om ervoor te zorgen dat een nalatenschap terechtkomt zoals u het voor ogen heeft.” 
Terry Ediers Terry Ediers 2.png

“Wanneer u ons contacteert luisteren we eerst naar uw persoonlijke interesses en motivaties. Wanneer u dat wenst, bekijken we samen ook alle aspecten met het oog op de opmaak van uw testament.”
Elien Wanzeele Elien Wanzeele (2).png

De UGent opnemen in uw testament begint bij een luisterend oor

Wij begeleiden u graag en dit uiteraard in uiterste discretie. Dit kan op kantoor, bij u thuis, telefonisch of via mail.

Terry Ediers en Elien WanzeeleNeem gerust contact op met ons!

Terry Ediers & Elien Wanzeele
universiteitsfonds@ugent.be

Terry +32 9 264 83 31
Elien +32 9 264 33 88

 

Mensen zoals u

In de testamentenbrochure van de UGent leest u inspirerende verhalen van testators en onderzoekers die door legaten baanbrekend werk hebben kunnen verrichten. Een brochure aanvragen kan via universiteitsfonds@ugent.be of door het contactformulier in te vullen

Vraag vrijblijvend onze legatenbrochure aan

Christa & Monique_web.png

Marielle De Bom.png             

Duolegaten sinds 1 juli 2021

Het duolegaat bestaat uit een legaat aan een goed doel onder last om de erfbelasting op de legaten van de overige erfgenamen te betalen. Het Vlaams Parlement keurde een decreet goed waarbij het fiscale gunstregime van het duolegaat werd afgeschaft. Sinds 1 juli 2021 blijft het mogelijk om een duolegaat op te nemen in een testament, maar het zal geen fiscaal voordeel meer opleveren.


De nieuwe regels kunnen belangrijke gevolgen hebben voor wie een duolegaat in zijn testament heeft opgenomen vóór 1 juli 2021 en zijn fiscale woonplaats in het Vlaamse gewest heeft. Het is best mogelijk dat het testament, bij een overlijden na 1 juli 2021, niet de uitwerking krijgt die de testator voor ogen had. Testators krijgen de raad om de concrete impact van de wijzigingen te bespreken met hun notaris en/of het Universiteitsfonds. Contacteer ons gerust bij vragen.