Doe nu een gift

Als u een UGent fonds wil steunen kan u online een gift doen:

Ik doe een online gift

Giften zijn ook mogelijk via bankoverschrijving op het rekeningnummer van het UGent Universiteitsfonds:

BE26 3900 9658 0329

(BIC: BBRUBEBB)

Ondernemingsnummer: BE 0248.015.142

Universiteitsfonds UGent

Sint-Pietersnieuwstraat 25

9000 Gent

Opgelet: u dient een specifieke bankmededeling te gebruiken, zodat wij weten waarvoor de gift bestemd is. Deze is afhankelijk van het fonds of project dat u wenst te steunen, aarzel niet om ons daarvoor te contacteren. U kan de juiste bankmededeling ook terugvinden op de webpagina van het fonds of project dat u wil steunen (klik door op één van de thema's).

Fiscale attesten

Uw gift is fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 op jaarbasis! Meer info over giften en fiscale attesten.

Bent u particulier, belastingplichtig in België en heeft u recht op een fiscaal attest?
Sinds 1/1/2024 is het wettelijk verplicht om het rijksregisternummer te vermelden op het attest. Wenst u een fiscaal attest, bezorg ons dan zeker per e-mail uw rijksregisternummer indien u dit niet eerder doorgaf.
Deed u de gift in naam van een onderneming en heeft de onderneming recht op een fiscaal attest?
Dan zal het fiscaal attest automatisch zichtbaar zijn in tax-on-web op basis van het ondernemingsnummer.

Werkingskosten fondsenwerving

Wij garanderen dat uw gift of nalatenschap terecht komt bij het door u gekozen doel. Zoals andere goeden doelen investeert ook de UGent in haar dienst fondsenwerving. Concreet gaat 10 procent van uw gift naar de werking van het Universiteitsfonds. Hiermee ondersteunen we onze fondsen en leerstoelen, helpen we onderzoekers en medewerkers van onze faculteiten met fondsenwerving, verwerken we giften en persoonsgegevens, zorgen we voor fiscale attesten, bieden we advies en begeleiding bij de opmaak van testamenten, en communiceren we over fondsenwerving en de impact van schenken aan de UGent. Zo verzekeren wij niet alleen een optimale dienstverlening, maar ook toekomstige giften en nalatenschappen aan UGent onderzoek en onderwijs.

Privacy

‘Wanneer u besluit een UGent goed doel te steunen door online of via bankoverschrijving een gift te doen, zal de UGent enkele persoonsgegevens verzamelen en verwerken (zoals uw identificatiegegevens, contactgegevens en financiële gegevens).

Deze gegevens worden verzameld en verwerkt om uw gift correct te kunnen verwerken, om u communicatie te sturen over de werking van de UGent (waaronder fondsenwerving) en om u een fiscaal attest te kunnen afleveren. Indien u geen communicatie meer wenst te ontvangen, kan u dat melden via e-mail.

Voor meer informatie verwijzen we u graag door naar de privacyverklaring van de UGent.”