Fondsen

Uw gift aan een fonds maakt, meer dan ooit, het verschil! Uw steun kan een onderzoeker net het laatste duwtje geven om tot een grote doorbraak te komen. Een doorbraak die oplossingen kan aanreiken voor de medische, economische, technologische of maatschappelijke uitdagingen van deze of volgende generaties. De middelen zorgen er ook voor dat alle studenten kunnen genieten van betaalbaar onderwijs op het hoogste niveau. En daar worden we allemaal beter van.

Elk fonds aan de UGent heeft een beheerscomité bestaande uit de betrokken oprichter(s), betrokken onderzoekers, externe leden (bv. Bestuursleden van de partnerorganisatie) decaan en voorzitter commissie wetenschappelijk onderzoek van de faculteit. Zij zien erop toe dat de middelen voor de volle 100% terecht komen waar ze het meest nodig zijn. U kan er dus van op aan dat uw steun een directe impact zal hebben. En dat waar de nood het hoogst is. 

Ik doe een online gift

Een gift van minimum € 40 in 2020 is voor 60% aftrekbaar via uw belastingaangifte in 2021. Vanaf € 200 recupereert u € 120.

Labo in vakgroep Virologie, Parasitologie en Immunologie

In de kijker

Het Fonds Marleen Temmerman

Prof. dr. Marleen Temmerman is vooral bekend als gynaecologe die zich wereldwijd inzet voor de gezondheid en de rechten van vrouwen en kinderen. Ze geniet daarnaast ruime bekendheid als onderzoeker, auteur en beleidsmaker.

Lees meer over het Fonds Marleen Temmerman

Fonds HIV Ontrafelen

HIV Ontrafelen is een initiatief van de Universiteit Gent dat zich tot belangrijkste doel stelt hiv te genezen want hiv is nog steeds het meest dodelijke virus ter wereld.

Lees meer over het Fonds HIV Ontrafelen

Het fonds CRIG (Cancer Research Institute Ghent)

Eén man op drie en één vrouw op vier krijgt in België een kankerdiagnose vóór zijn of haar 75ste verjaardag. Hoewel de voorbije decennia belangrijke successen werden geboekt, zijn de mechanismen achter het ontstaan en de ontwikkeling van kanker op dit moment nog niet volledig ontrafeld.

Lees meer over het Fonds CRIG

Het wetenschappelijk onderzoek van de UGent naar COVID-19

U kan het wetenschappelijk onderzoek naar COVID-19 steunen, of onze studenten steunen die het moeilijk hebben naar aanleiding van de COVID-19-maatregelen.

Lees hoe uw steun het verschil kan maken voor ons COVID-19-onderzoek

Overzicht van alle fondsen

Wij stellen graag de bestaande fondsen aan u voor:

Contacteer ons

Heeft u interesse om zelf een fonds op te richten aan de UGent? Contacteer het Universiteitsfonds en wij bekijken graag met u de verschillende opties.

Universiteitsfonds UGent
Wim Van der Planken

universiteitsfonds@ugent.be
+32 9 264 33 84