Het Fonds Mama Magda Aquacultuur

Doe een gift aan het UGent Fonds Mama Magda Aquacultuur en steun zo onderzoekers uit universiteiten in het Zuiden tijdens een verblijf aan de UGent.

Een gift aan Fonds Mama Magda Aquacultuur?

Uw gift aan het fonds Mama Magda Aquacultuur bekostigt mee het 6 maanden verblijf van een buitenlands student/onderzoeker ter voorbereiding van een gezamenlijk doctoraat tussen de UGent en een Universiteit uit het Zuiden. Het Mama Magda Fonds betaalt de reiskosten, de verblijfskosten en de bench fee (de labokosten voor de promotor).

Ik doe een online gift

Uw gift aan het Fonds Mama Magda Aquacultuur is ook welkom op het rekeningnummer BE26 3900 9658 0329, met mededeling "Fonds Mama Magda" of "BW_720". Uw gift is fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 op jaarbasis.

Em. prof. dr. Patrick Sorgeloos

"Buitenlandse studenten hebben ook nood aan luisterend oor, een steun en toeverlaat. Vaak zijn ze ver van hun familie en moeten ze elders vriendschappelijke warmte zoeken. Mijn vrouw, Magda, was daar hét schoolvoorbeeld van, ze zorgde ervoor dat iedereen zich thuis voelde. Soms ontpopte ze zich zelfs, met de beste bedoelingen, tot een rasechte matchmaker om single studenten aan een lief te helpen."
- Prof. dr. Patrick Sorgeloos

Waarom uw gift het verschil maakt?

Lees hoe Mostafa Rakhshaninejad dankzij het fonds Mama Magda Aquacultuur onderzoek kan doen waardoor we kunnen blijven genieten van gamba’s en scampi.

Meer info over het fonds?

Mevr. Magda Vanhooren

Ontstaansgeschiedenis

Het UGent Fonds Mama Magda Aquacultuur werd door prof. dr. emeritus Patrick Sorgeloos en prof. dr. Ignace Lemahieu opgericht, ter nagedachtenis van Magda Vanhooren, die in het voorjaar van 2010 vroegtijdig overleden is na ziekte. Met groot enthousiasme zorgde zij sinds 1978 voor de sociale ondersteuning en alle andere beslommeringen van buitenlandse studenten op het Laboratory of Aquaculture & Artemia Reference Center. Magda Vanhooren was de echtgenote van professor emeritus Patrick Sorgeloos.

Doel

Het doel van het fonds is om financiële steun te voorzien aan onderzoekers uit universiteiten in het Zuiden tijdens een verblijf aan de UGent, waarbij zij zich voorbereiden op een toekomstig inschrijven als doctoraatsstudent met het oog op het behalen van een gezamenlijk doctoraat tussen de UGent en hun thuisuniversiteit.

Meer info over het onderzoek?

Wat kan ik nog doen?

Contacteer ons

Heeft u vragen over dit fonds of andere UGent fondsen? Contacteer ons dan en wij helpen u graag verder.

Universiteitsfonds UGent
Wim Van der Planken

universiteitsfonds@ugent.be
+32 9 264 33 84