Het Fonds Buikvlieskanker

Prof. dr. Wim Ceelen

Buikvlieskanker treft jaarlijks duizenden Belgische patiënten. Naast zeldzame oorzaken, wordt uitzaaiing op het buikvlies vastgesteld bij ongeveer 7% van de patiënten met darmkanker, 9% bij pancreaskanker, 14% bij maagkanker, en 46% bij eierstokkanker. Buikvlieskanker antwoordt slecht op bestaande behandelingen, en patiënten staan bloot aan ernstige symptomen.

Mede dankzij het UGent onderzoek van prof. dr. Wim Ceelen worden nieuwe behandelmethodes ontwikkeld. Bijvoorbeeld de PIPAC-techniek, waarbij chemotherapie tijdens een kijkoperatie onder druk verneveld wordt in de buikholte. Een primeur in de Benelux. Doordat de chemotherapie slechts minimaal in de bloedbaan terecht komt, is de behandeling minder belastend voor de patiënt. Bovendien werkt deze techniek veel gerichter.

Een gift aan Fonds Buikvlieskanker?

Uw gift aan het Fonds Buikvlieskanker draagt bij aan het onderzoek naar buikvlieskanker en de ontwikkeling van nieuwe behandelingen.

Met een gift van € 40 kan de onderzoeksgroep van prof. dr. Wim Ceelen één uur wetenschappelijk onderzoek naar Buikvlieskanker bekostigen. Een gift van € 1.200 maakt 30 uren onderzoek mogelijk. Met een gift van € 15.000 kan het benodigde onderzoeksmateriaal aangeschaft worden voor één jaar onderzoek.

Ik doe een online gift

Uw gift aan het Fonds Buikvlieskanker is ook welkom op het rekeningnummer BE26 3900 9658 0329, met mededeling "Fonds Buikvlieskanker". Uw gift is fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 op jaarbasis.

"Omdat ik mijn leven terug heb. Dankzij u, uw team en de bijdragen van anderen aan het Fonds Buikvlieskanker."
- W.V.X., Nederlandse patiënte van prof. dr. Wim Ceelen

Waarom uw gift het verschil maakt?

Lees het interview met prof. Wim Ceelen op durfdenken.be

Meer info over het fonds?

Ontstaansgeschiedenis

Het UGent Fonds voor Buikvlieskanker werd in januari 2016 opgericht, op initiatief van een patiënt. De patiënt, die anoniem wil blijven, wenst op deze manier het baanbrekend onderzoek van prof. Wim Ceelen en zijn onderzoeksgroep een duw in de rug te geven.

Doel

Het doel van het fonds is het aanmoedigen en ondersteunen van onderzoek naar buikvlieskanker. Zowel preklinisch, translationeel, als klinisch onderzoek komen in aanmerking indien het bijdraagt tot de kennis over de pathofysiologie, de moleculaire mechanismen en de behandeling van buikvlieskanker (primair en metastatisch).

Meer info over het onderzoek?

Wat kan ik nog doen?

Contacteer ons

Heeft u vragen over dit fonds of andere UGent fondsen? Contacteer ons dan en wij helpen u graag verder.

Universiteitsfonds UGent
Wim Van der Planken

universiteitsfonds@ugent.be
+32 9 264 33 84