Fonds SuperNils ter ondersteuning van leukemie onderzoek

Nils was in de fleur van zijn leven: 21 jaar en net zijn opleiding als animator-fitnessbegeleider afgerond. Hij maakte grootse toekomstplannen en was alom geliefd. Hij stond op het punt om naar Menorca te vertrekken waar hij kon beginnen als animator-sportbegeleider, zijn grote droom. Tot leukemie daar anders over beslist.

Super Nils

Je wilt het niet aanvaarden, je gelooft in de eigen kracht en sterkte. Je hoopt het te verslaan met steun van familie en vrienden, maar het neemt letterlijk alles over. Zo ook bij Nils, die 4 lange jaren vocht, tot hij uiteindelijk op 24 jarige leeftijd overleed.

Al toen hij ziek werd, had hij vooral oog voor anderen: de kinderen in het Gentse Kinderziekenhuis, het hardwerkende personeel en de geëngageerde dokters.  Hij droomde ervan om het verblijf in het ziekenhuis aangenamer te maken.

Zo bedacht hij een tasje met de afbeelding van een superheld om over de chemobaxter te trekken en zo de behandeling voor kinderen minder confronterend te maken. Ook het onderzoek van zijn lievelingsarts Tessa Kerre lag hem heel nauw aan het hart.

Nils werd graag gezien door artsen, verpleegkundig personeel en de andere patiënten. Voor hen, was hij een ware superheld, iemand die nooit opgaf en vooral goed wou doen voor anderen die hetzelfde doormaken als hij.

"Nils kroop onmiddellijk in je hart. Van bij de eerste ontmoeting. Stijlvolle verschijning, vaak in zwart, no-nonsense, gulle lach, open blik. Hij had zoveel creatieve ideeën. Enkele daarvan proberen we nu vanuit vzw en fonds SuperNils waar te maken. En zo blijven al die geweldige plannen van deze bijzondere jonge mens verder leven. Want Nils heeft het niet gehaald, ondanks zijn moedige strijd. Net zoals zoveel anderen. Dus blijft het onderzoek naar nieuwe behandelingen cruciaal. Ik ben dan ook enorm dankbaar dat zijn ouders en broer besloten het onderzoek aan de UGent naar leukemie en immunotherapie te steunen. Want dit onderzoek is, nog steeds, broodnodig, en zeer duur. Dus: dank u, SuperNils!"
- Topdokter Tessa Kerre over SuperNils

Om de wensen van Nils te vervullen, richtten de ouders en broer, samen met topdokter prof. dr. Tessa Kerre, het UGent Fonds SuperNils op. Zo blijven Nils en zijn verhaal verder leven en kan ook u met een gift het onderzoek steunen.

Eerder richtten de ouders van Nils de vzw SuperNils op, die initiatieven en acties op touw zet voor de ondersteuning van patiënten en hun familie.

Uw gift aan het Fonds SuperNils is welkom op het rekeningnummer BE26 3900 9658 0329 met de mededeling GE_785 SuperNils

Meer info over het onderzoek van Tessa Kerre en over de motion comic Immuno-T (Immuno-T.inmotion.care)