Fonds SuperNils ter ondersteuning van leukemie onderzoek

Super Nils

Nils was in de fleur van zijn leven; 21 jaar en net zijn opleiding als animator-fitnessbegeleider afgerond. Hij maakte grootse toekomstplannen en was alom geliefd. Hij stond op het punt om naar Menorca te vertrekken waar hij kon beginnen als animator-sportbegeleider, zijn grote droom.


Tot leukemie daar in zijn plaats anders over beslist. Je wilt het niet aanvaarden, je gelooft in de eigen kracht en sterkte. Je hoopt het te verslaan met steun van familie en vrienden, maar het neemt letterlijk alles over. Zo ook bij Nils, die 4 lange jaren vocht, tot hij uiteindelijk op 24 jarige leeftijd overleed. Om Nils te herdenken werd het Fonds SuperNils opgericht, dat het UGent onderzoek naar leukemie en immunotherapie van topdokter prof. dr. Tessa Kerre steunt.

Een gift aan Fonds SuperNils?

Uw gift aan het Fonds SuperNils draagt bij aan het beter begrijpen en behandelen van leukemie.

Ik doe een online gift

Uw gift aan Fonds SuperNils is ook welkom op het rekeningnummer BE26 3900 9658 0329, met mededeling "SuperNils". Uw gift is fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 op jaarbasis.

"Nils kroop onmiddellijk in je hart. Van bij de eerste ontmoeting. Stijlvolle verschijning, vaak in zwart, no-nonsense, gulle lach, open blik. Hij had zoveel creatieve ideeën. Enkele daarvan proberen we nu vanuit vzw en fonds SuperNils waar te maken. En zo blijven al die geweldige plannen van deze bijzondere jonge mens verder leven. Want Nils heeft het niet gehaald, ondanks zijn moedige strijd. Net zoals zoveel anderen. Dus blijft het onderzoek naar nieuwe behandelingen cruciaal. Ik ben dan ook enorm dankbaar dat zijn ouders en broer besloten het onderzoek aan de UGent naar leukemie en immunotherapie te steunen. Want dit onderzoek is, nog steeds, broodnodig, en zeer duur. Dus: dank u, SuperNils!"
- Topdokter Tessa Kerre over SuperNils

Meer info over het fonds?

Ontstaansgeschiedenis

Al toen hij ziek werd, had Nils vooral oog voor anderen; de kinderen in het Gentse Kinderziekenhuis, het hardwerkende personeel en de geëngageerde dokters. Hij droomde ervan om het verblijf in het ziekenhuis aangenamer te maken. Zo bedacht hij een tasje met de afbeelding van een superheld om over de chemobaxter te trekken en zo de behandeling voor kinderen minder confronterend te maken. Ook het onderzoek van zijn lievelingsarts Tessa Kerre lag hem heel nauw aan het hart.


Nils werd graag gezien door artsen, verpleegkundig personeel en de andere patiënten. Voor hen, was hij een ware superheld, iemand die nooit opgaf en vooral goed wou doen voor anderen die hetzelfde doormaken als hij. Om de wensen van Nils te vervullen, richtten de ouders en broer , samen met prof. dr. Tessa Kerre, het UGent Fonds SuperNils op. Eerder richtten ze al de vzw SuperNils op, die initiatieven en acties op touw zet voor de ondersteuning van patiënten en hun familie.


Doel

Het doel van het Fonds SuperNils is om financiële steun te voorzien aan:

  1. Onderzoek naar leukemie bij kinderen en volwassenen;
  2. Onderzoek naar immunotherapie;
  3. Onderzoek naar de impact van het informeren van patiënten, naasten en zorgverleners over leukemie en immunotherapie.

Meer info over het onderzoek?

Wat houdt immunotherapie precies in?

Wat kan ik nog doen?

Contacteer ons

Heeft u vragen over dit fonds of andere UGent fondsen? Contacteer ons dan en wij helpen u graag verder.

Universiteitsfonds UGent
Wim Van der Planken

universiteitsfonds@ugent.be

+32 9 264 33 84