Het fonds CRIG (Cancer Research Institute Ghent)

Eén man op drie en één vrouw op vier krijgt in België een kankerdiagnose vóór zijn of haar 75ste verjaardag. Dankzij de vooruitgang in wetenschappelijk onderzoek kunnen we patiënten steeds beter behandelen. Kankeronderzoekers staan echter nog voor grote uitdagingen in hun zoektocht naar betere en meer gerichte behandelingen.

In die zoektocht is samenwerken cruciaal. Het CRIG verenigt daarom meer dan 500 Gentse onderzoekers, van artsen en biotechnologen tot apothekers en ingenieurs, zodat sneller en efficiënter onderzoek kan worden gedaan.

Een gift aan fonds CRIG?

Uw gift aan CRIG gaat naar broodnodig kankeronderzoek voor betere en nieuwe behandelingen. Zo steunt het CRIG ‘knelpuntonderzoek’ van jonge onderzoekers die elders moeilijk financiering vinden omdat ze zichzelf nog niet ‘bewezen hebben’, of omwille van het innovatieve karakter van hun onderzoeksvoorstel. Door beurzen uit te reiken geeft CRIG hen de kans om vernieuwende en veelbelovende projecten op te starten die het verschil maken.

Met 50 giften van € 200 kan CRIG al een volledig nieuw onderzoeksproject opstarten.

Ik doe een online gift

Uw gift aan CRIG is ook welkom op het rekeningnummer BE26 3900 9658 0329, met mededeling "CRIG". Uw gift is fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 op jaarbasis.

Onderzoekers CRIG

“Dankzij steun van het CRIG konden we een nieuwe technologie ontwikkelen en testen om kanker beter en sneller op te sporen. Dankzij deze eerste resultaten konden we andere partners overtuigen om samen te investeren om onze technologie naar de kliniek te brengen. “
– Bram De Wilde, kankeronderzoeker verbonden aan het CRIG

Waarom uw gift het verschil maakt:

Meer info over CRIG?

Ontstaansgeschiedenis

Het ‘Cancer Research Institute Ghent’, of kortweg CRIG, werd in 2016 opgericht om kankeronderzoekers uit de UGent, het UZ Gent en het VIB te ondersteunen en samenwerking te stimuleren. Dagelijks zijn meer dan 500 onderzoekers en experten in de weer, elk vanuit hun eigen discipline: van artsen en apothekers tot biotechnologen en ingenieurs. CRIG wil bruggen bouwen tussen onderzoekers en samenwerking bevorderen zodat we sneller en efficiënter onderzoek kunnen doen.

Doel

Concreet stimuleert CRIG het delen van kennis en technologie, en maximale samenwerking tussen het lab, de kliniek en bedrijven om nieuwe kennis te vertalen naar betere behandelingen voor patiënten. CRIG investeert in beloftevolle onderzoeksprojecten en organiseert ook onderwijs en conferenties voor kankeronderzoekers. Ten slotte werkt CRIG ook samen met verschillende stichtingen en organisaties en communiceert over onderzoek naar het brede publiek. Want samen staan we sterk.

Meer info over het onderzoek?

Ontdek meer over CRIG en het kankeronderzoek via www.crig.ugent.be, volg ons op Twitter, LinkedIn, Facebook en Instagram (@crighent), of schrijf u in op de maandelijkse nieuwsbrief.

Interesse in welk onderzoek CRIG steunt met uw gift? Bekijk enkele filmpjes van CRIG laureaten via onze ‘CRIG @the movies’ pagina.

Raadpleeg het 2021 jaarverslag van CRIG.

Contactpersonen CRIG

Wat kan ik nog doen?

Contacteer ons

Heeft u vragen over dit fonds of andere UGent fondsen? Contacteer ons dan en wij helpen u graag verder.

Universiteitsfonds UGent
Wim Van der Planken

universiteitsfonds@ugent.be
+32 9 264 33 84