Het Fonds Marleen Temmerman

Prof. dr. Marleen Temmerman


Via het Fonds Marleen Temmerman wil de Universiteit Gent eer betuigen aan deze bezielde academica en de verdere ontwikkeling van het International Center for Reproductive Health (ICRH) ondersteunen, om zo bij te dragen tot het welzijn van vrouwen, maar ook van mannen en kinderen en van de samenleving als geheel. Omdat vrouwen het verschil kunnen maken!

Een gift aan Fonds Marleen Temmerman?

Uw gift aan het Fonds Marleen Temmerman wordt gebruikt om het onderzoek en de projecten van het ICRH te financieren. Help meisjes en vrouwen wereldwijd en doe nu een gift aan het Fonds Marleen Temmerman.

Uw gift aan het Fonds Marleen Temmerman is ook welkom op het rekeningnummer BE26 3900 9658 0329, met mededeling "Fonds Marleen Temmerman". Uw gift is fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 op jaarbasis.

“Met giften aan het fonds steunen we onderzoek van het ICRH, maar ook projecten in Kenia en Mozambique. Zo maakte een vroedvrouw in Mozambique een filmpje over het betrekken van de man bij de zwangerschap en de zorg voor de kinderen. Dat heeft zelfs een prijs gewonnen op een internationaal congres. Zoiets zou onmogelijk zijn zonder de werking van het fonds. Ik ben verrast dat zoveel mensen en organisaties ons steunen. Ik had dat nooit verwacht.”
- Prof. dr. Marleen Temmerman

Waarom uw gift het verschil maakt:

  • Baarmoederhalskanker is de voornaamste kanker gerelateerde doodsoorzaak bij vrouwen in Afrika en maakt jaarlijks meer dan 250.000 dodelijke slachtoffers.
  • 30 miljoen meisjes lopen het risico slachtoffer te worden van genitale verminking in het komende decennium.
  • Ongeveer 50% van de zwangerschappen is ongepland en ongeveer 25% is ongewenst.
  • Elke dag sterven er gemiddeld 800 vrouwen aan de gevolgen van zwangerschap of bevalling.
  • Zwangerschap is de voornaamste reden waarom meisjes hun schoolopleiding stopzetten.

Meer lezen over het werk van Marleen Temmerman:

Meer info over het fonds?

Ontstaansgeschiedenis

Het Fonds Marleen Temmerman werd in 2014 opgericht aan de UGent door prof. dr. Piet Hoebeke, prof. dr. Steven Weyers en de heer Dirk Van Braeckel. Via het fonds worden de activiteiten van het ICRH wereldwijd ondersteund.

Doel

Het Fonds Marleen Temmerman heeft tot doel de door prof. dr. Marleen Temmerman gestarte initiatieven binnen de UGent verder te ondersteunen, in het bijzonder het ICRH. De ondersteuning kan zowel slaan op het wetenschappelijk onderzoek als op de implementatieprojecten.

Meer info over het onderzoek?

Wat kan ik nog doen?

Contacteer ons

Heeft u vragen over dit fonds of andere UGent fondsen? Contacteer ons dan en wij helpen u graag verder.

Universiteitsfonds UGent
Wim Van der Planken

universiteitsfonds@ugent.be
+32 9 264 33 84