Fonds Marleen Temmerman

Marleen Temmerman

Prof. dr. Marleen Temmerman is vooral bekend als gynaecologe die zich wereldwijd inzet voor de gezondheid en de rechten van vrouwen en kinderen.
Ze geniet daarnaast ruime bekendheid als onderzoeker, auteur en beleidsmaker.

Ik doe een online gift

Een gift van minimum € 40 in 2020 is voor 60% aftrekbaar via uw belastingaangifte in 2021. Vanaf € 200 recupereert u € 120.

In 1994 richtte Marleen Temmerman ICRH op. Hiermee wilde ze bijdragen aan de strijd voor betere vrouwenrechten.
En nu, twintig jaar later voert het ICRH, met zusterorganisaties in Kenia en Mozambique, projecten uit in Afrika, Latijns Amerika, Azië en Europa.

Sinds 2012 is ze directeur van het Departement voor Reproductieve Gezondheid en Onderzoek van de Wereldgezondsheidsorganisatie in Genève. Eind 2015 verliet ze de WHO om hoofd te worden van het Departement Gynaecologie en Verloskunde van de Aga Khan University in Nairobi. Ze is een jarenlange voortrekker in de strijd om gelijke rechten voor vrouwen.

Via het Fonds Marleen Temmerman wil de Universiteit Gent eer betuigen aan deze bezielde academica en wil ze de verdere ontwikkeling van het ICRH blijven ondersteunen om zo bij te dragen tot het welzijn van vrouwen, maar ook van mannen en kinderen en van de samenleving als geheel. Omdat vrouwen het verschil kunnen maken!

Uw gift aan het Fonds Marleen Temmerman wordt gebruikt om het onderzoek en de projecten van het ICRH te financieren. Help meisjes en vrouwen wereldwijd en doe nu een gift aan het Fonds Marleen Temmerman.

Ik doe een online gift

Ik doe een gift via bankoverschrijving op rekeningnummer BE26 3900 9658 0329 (BIC: BBRUBEBB) met vrije mededeling “Fonds Marleen Temmerman GE_124”.

Ik wil geld inzamelen naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis zoals een geboorte en neem contact op met de medewerkers van het Universiteitsfonds via universiteitsfonds@ugent.be of +32 (0)9 264 83 31.