Het Fonds prof. dr. Guido Matton – Fellowship Plastische Chirurgie

Tijdens zijn rijk gevulde carrière leverde prof. dr. Guido Matton grote bijdragen aan de specialiteit van de plastische reconstructieve en esthetische heelkunde. Hij stond ook aan de wieg van de dienst Plastische heelkunde in het UZ Gent.

Een gift aan Fonds prof. dr. Guido Matton?

Uw gift aan het Fonds prof. dr. Guido Matton draagt bij aan de opleiding van nieuwe, veelbelovende plastisch chirurgen. Zij kunnen concrete praktijkervaring opdoen via een jaarlijks fellowship van zes maanden.

Ik doe een online gift

Uw gift aan het Fonds prof. dr. Guido Matton is ook welkom op het rekeningnummer BE26 3900 9658 0329, met mededeling "Fonds Guido Matton". Uw gift is fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 op jaarbasis.

Prof. dr. Guido Matton

Meer info over het fonds?

Ontstaansgeschiedenis

Het Fonds prof. dr. Guido Matton werd opgericht door mevr. Maria Matton en prof. dr. Phillip Blondeel, ter nagedachtenis van prof. dr. Guido Matton. Het is een eerbetoon aan alle grote bijdragen van prof. dr. Matton aan de specialiteit van de Plastische Reconstructieve en Esthetische Heelkunde tijdens zijn rijk gevulde carrière.

Doel

Het doel van het Fonds is om financiële steun te voorzien voor het jaarlijks uitreiken van een zes maanden fellowship aan een jong en veelbelovend Belgisch plastisch chirurg onmiddellijk na zijn/haar opleiding. Het fellowship vindt plaats binnen de Kliniek voor Plastische Heelkunde van het Universitair Ziekenhuis Gent, destijds opgericht door prof. dr. Guido Matton.

Het gaat om een fellowship waarbij de geselecteerde kandidaat de kans krijgt ervaring op te doen in de regeneratie en reconstructie van menselijk weefsel en in plastische en reconstructieve chirurgische technieken aan dewelke hij/zij niet werd blootgesteld of waarin hij/zij meer ervaring wil opdoen. De geselecteerde kandidaat zal in de periode van zes maanden deelnemen aan de dagelijkse chirurgische activiteiten binnen de Kliniek voor Plastische Heelkunde.

Meer info over het onderzoek?

Wat kan ik nog doen?

Contacteer ons

Heeft u vragen over dit fonds of andere UGent fondsen? Contacteer ons dan en wij helpen u graag verder.

Universiteitsfonds UGent
Wim Van der Planken

universiteitsfonds@ugent.be
+32 9 264 33 84