Het Fonds Alan Katritzky

Alan Katritzy was een gepassioneerd man. Hij hield van windsurfen, was een wijnexpert en was heel geïnteresseerd in talen en reizen. Maar hij had vooral een ongelooflijk enthousiasme en passie voor de wetenschappen. Hij is de auteur van rond de 2.500 publicaties in zijn vakgebied en was de mentor van honderden (post)doctorale onderzoekers.

Een gift aan fonds Alan Katritzky?

Uw gift aan het fonds Alan Katritzky wordt gebruikt voor de tweejaarlijks uitreiking van de prijs “Ghent University Katritzky Award for Organic Synthesis”. De prijs bekroont verdienstelijk doctoraatswerk in de organische synthese.

Ik doe een online gift

Uw gift aan fonds Alan Katritzky is ook welkom op het rekeningnummer BE26 3900 9658 0329, met mededeling "Fonds Alan Katritzy" of "BW_240". Uw gift is fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 op jaarbasis.

“We zullen Alan altijd herinneren omwille van zijn verbazingwekkende wetenschappelijke kennis en zijn indrukwekkende drive en persoonlijkheid “
– Prof. dr. Christian Stevens

Meer info over het fonds?Eredoctor in de Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen, prof. dr. Alan Katritzky

Ontstaansgeschiedenis

Prof. dr. Alan Katritzky ontving een eredoctoraat van de UGent in 2001. Om het chemisch onderzoek verder te stimuleren, liet Alan een nalatenschap na aan de UGent. Dit werd gebruikt om het Fonds Alan Katritzky op te richten, dat tweejaarlijks de prijs “Ghent University Katritzky Award for Organic Synthesis” uitreikt.

Doel

Het doel van het fonds is het bevorderen van het onderzoek rond heterocyclische chemie en het in ere houden van de naam van de schenker, Eredoctor in de Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen, dr. Alan Katritzky (2001).

Meer info over het onderzoek?

Wat kan ik nog doen?

Contacteer ons

Heeft u vragen over dit fonds of andere UGent fondsen? Contacteer ons dan en wij helpen u graag verder.

Universiteitsfonds UGent
Wim Van der Planken

universiteitsfonds@ugent.be
+32 9 264 33 84