Sexpert

Over deze studie

In september 2009 ontving een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Gent, de Katholieke Universiteit Leuven en Sensoa onder leiding van Prof. Dr. Ann Buysse financiering van het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie om een Strategisch Basis Onderzoek (SBO) op te zetten naar de seksuele gezondheid in Vlaanderen (i.e. de Sexpert-studie).

 

Het onderzoeksproject moest systematisch en uitgebreide informatie verzamelen over de seksuele gezondheid van Vlaamse mannen en vrouwen tussen de 14 en 80 jaar oud.

Het doel van deze studie?

  1. De seksuele gezondheid van mensen in Vlaanderen beschrijven aan de hand van indicatoren (i.e. metingen die een belangrijk aspect van seksuele gezondheid weerspiegelen). 
  2. De relaties tussen de belangrijkste biologische, psychologische, demografische en sociologische correlaten (i.e. factoren die samengaan met seksuele gezondheid) beschrijven (waarom is de seksuele gezondheid wat ze is?).

Resultaten en documenten

Basisgegevens Sexpert-studie

Achtergrond van de studie

Diverse indicatoren van seksuele gezondheid

De seksuele start

Reproductief welzijn

Seksuele disfuncties

Seksueel grensoverschrijdend gedrag

Profielen van seksuele gezondheid

Engelstalige samenvatting resultaten

Valorisatierapport

Onderzoeksteam

 

Promotoren

Ann Buysse (hoofdpromotor)

Paul Enzlin

Guy T'Sjoen

Mieke Van Houtte

John Lievens

Hans Vermeersch

 

Onderzoekers

Alexis Dewaele (coördinator)

Maya Caen (datamanager)

Els Elaut en Katrien Vermeire (valorisatiemedewerkers)

Sabine Hellemans, Lies Hendrickx, Wouter Pinxten, Katrien Symons, Joke Vandamme, Ellen Van Houdenhove, Eva Van Caenegem, Katrien Wierckx, Artinizio dos Santos Santiago, Julie Schamp, Elke Van Hevele, Silke Brants.