Canada

CAMH, The Centre for Addiction and Mental Health

Het Centre for Addiction and Mental Health (CAMH) is een openbaar ziekenhuis dat mensen behandelt met verslavings- en mentale gezondheidsproblemen. CAMH is ook een onderzoeksfaciliteit, een educatie- en trainingscentrum en een gemeenschapsorganisatie die gezondheidspromotie en preventiediensten levert in de provincie Ontario, Canada.

website: http://www.camh.net 

Canadian Foundation for Drug Policy

De Canadian Foundation for Drug Policy (CFDP) is een non-profit organisatie opgericht in 1993 door verschillende toonaangevende Canadese specialisten in drugsbeleid. Onder de oprichters zitten psychologen, apothekers, advocaten, gezondheidsbeleid voortrekkers en beleidsonderzoekers. De stichting wordt volledig gefinancierd door bijdragen van zijn leden en door bijdragen van andere organisaties met een interesse in drugsbeleidsverandering. De doelen van de stichting zijn:

  1. Een forum zijn voor de uitwisseling van standpunten onder de geïnteresseerden in verandering van drugsbeleid;
  2. Het voertuig zijn van die standpunten om belangrijke punten te bediscussiëren met de regering, het grote publiek, andere organisaties en de media;
  3. Waar nodig, alternatieven aanraden die Canada's drugswetten en beleid effectiever en menselijker maken.

website: http://www.cfdp.ca 

Cannabis Canada

Cannabis Canada is een tweemaandelijks magazine over marihuana en hennep over de hele wereld, en is beschikbaar in vele krantenwinkels in Noord-Amerika. Deze organisatie staat voor de legalisering van marihuana, de bevrijding van marihuanagevangenen wereldwijd, en het stopzetten van de wereldwijde oorlog tegen drugs.

website: http://www.cannabisculture.com/backissues 

HempBC (Canada)

De International Society for Individual Liberty (ISIL) is een van de grootste pioniers in de creatie van een wereldwijde bevrijdings-beweging, de sterkst groeiende filosofische politieke beweging. Het probeert om het netwerk en beweging uit te bouwen door middel van email bulletins en gedrukte nieuwsbrieven, en door jaarlijkse wereldconferenties te houden. De website levert ook opvoedkundig materiaal aan het publiek door de publicatie en massadistributie van papers, en door de sponsoring vertalingen. Zowel leden als het grote publiek kunnen nut hebben bij het napluizen van de onderzoeksbronnen en netwerklinks die werden geplaatst op deze webstek.

website: http://www.cannabisculture.com

OMQ O'Neill Moon Quedado LLP

Toronto Based Law Practice: infographic Marijuana Lessons for Canada: USA vs Portugal vs Netherlands.

website: http://omqlaw.ca/toronto-lawyer-for-marijuana-possession-or-trafficking-charges/