De stageperiode (2de semester)

Onbezoldigd

De stage is onbezoldigd. Je ontvangt dus geen loon. Een vergoeding voor woon-werk verkeer is niet mogelijk door de Ugent en/of de stageplaats.

WIN-WIN

Met de stage criminologische wetenschappen wordt een win-win nagestreefd. Dit betekent dat zowel jij als de stageplaats voordeel moeten halen uit de stage. Een loutere kijkstage is niet mogelijk. Je moet ook rekening houden met de (wettelijke) beperkingen voor stagiairs om welbepaalde (operationele) activiteiten mee te volgen.

Na een inloopperiode op de stageplaats word je verwacht de afspraken uit het stageplan na te komen. Concreet betekent dit dat je na de introductieperiode aan de overeengekomen stageopdracht(en) (uit het stageplan) werkt.

Hoe kom je aan een stageopdracht?

Er zijn verschillende scenario’s mogelijk. De stageplaats stelt een project aan jou voor of je solliciteert zelf met één of meerdere topics.

Als kandidaat-stagiair(e) moet je reeds bij het indienen van het stagedossier in april topics aanbrengen die in aanmerking kunnen komen als stageopdracht. De stagecoördinator kan je daarbij helpen met tips en advies. Deze topics zul je vervolgens voorleggen aan de contactpersoon op de stageplaats tijdens het selectiegesprek (in oktober).


Neem ook eens een kijkje op deze pagina met voorbeelden stageopdrachten.