Internationale samenwerking

De Gentse Faculteit Recht en Criminologie verzorgt met enkele binnen- en buitenlandse rechtsfaculteiten nauwe samenwerkingsverbanden (naast de gebruikelijke Erasmus- en aanverwante uitwisselingsakkoorden).

1. Legal Research Network

De faculteit is (stichtend) lid van het Legal Research Network, waarin ook de volgende rechtsfaculteiten zetelen: Bristol, Budapest (ELTE), Göttingen, Groningen, Lille - Nord de France, Turku, Uppsala.

2. Leiden - Thorbecke

Johan Thorbecke was professor aan zowel de Gentse rechtsfaculteit (1825-1830) als aan de Leidse (1831-1863). Die band wordt sinds 1975 jaarlijks bevestigd door o.m. een feestelijk college, het Thorbeckecollege, en een pleitwedstrijd voor en door studenten. In even jaren trekt een Leidse delegatie naar Gent, in oneven jaren een Gentse delegatie naar Leiden.

3. Luik - Laurent

In 2008 haalden de rechtsfaculteiten van Gent en Luik de banden opnieuw aan. De Ontmoetingen François Laurent zijn een uitwisseling tussen de Faculté de Droit van de Université de Liège en onze faculteit, waarbij in oneven jaren een Luiks hoogleraar in Gent een lezing geeft, en in even jaren een Gents hoogleraar in Luik hetzelfde doet.