Verrekening studiegeld en facturatiewijze

Factuur

Facturatie verloopt in twee stappen:

1. Bij inschrijving krijg je een factuur met een initieel bedrag.
    Het initieel bedrag is gebaseerd op een inschatting van het aantal studiepunten en je beursstatus.
    Indien je deeltijds inschrijft, krijg je een initieel lagere factuur.
    Indien je inschrijft via creditcontract, betaal je initieel het vast bedrag.
  2. Na goedkeuring van je curriculum krijg je - naargelang het aantal opgenomen studiepunten - een definitieve factuur.

Facturen worden per mail naar de student gestuurd.

Je kan het studiegeld ook zelf uitrekenen en meteen het correcte bedrag betalen.

De verrekeningen/terugbetalingen gebeuren automatisch en meestal in het begin van de maand.

De stand van je betalingen kan je volgen via 'Rekeningsaldo' in Oasis.

Studiegeld bij meerdere inschrijvingen in hetzelfde academiejaar

• Indien je ingeschreven bent via diploma- of creditcontract voor (vakken uit) een bacheloropleiding, master-na-bacheloropleiding, schakelprogramma, voorbereidingsprogramma of specifieke lerarenopleiding (initiële opleidingen) worden alle studiepunten samengeteld en betaal je slechts éénmaal het vast bedrag.
  • Indien je ingeschreven bent via diploma- of creditcontract voor (vakken uit) een master-na-masteropleiding, postgraduaatsopleiding of permanente vorming (vervolgopleidingen), wordt elke inschrijving afzonderlijk verrekend en betaal je het vast bedrag per inschrijving.
  • In geval van meerdere inschrijvingen via diploma- of creditcontract, onafhankelijk het opleidingstype, betaal je nooit meer dan tweemaal het vast bedrag per academiejaar
  • Indien je inschrijft via examencontract worden alle inschrijvingen voor alle opleidingen altijd afzonderlijk verrekend en betaal je het vast bedrag per inschrijving.
  • Indien je heroriënteert binnen de AUGent dan moet je het vast bedrag geen tweede keer betalen.

(Bijna-)beursstudent

Indien je denkt in aanmerking te komen voor een (bijna-)beursstatuut, dan kan je dit bij de start van het academiejaar aanvragen bij de Vlaamse overheid en meteen het (bijna-)beurstarief betalen. Naargelang het toegekende beursbesluit krijg je later in het academiejaar al dan niet een aanvullende factuur.

(Bijna-)beurstarief wordt enkel toegepast bij een diploma- of creditcontract van bacheloropleiding, master-na-bacheloropleiding, schakelprogramma, voorbereidingsprogramma of specifieke lerarenopleiding en niet bij master-na-masteropleiding, postgraduaatsopleiding of permanente vorming.

Erasmus Mundus

Studenten uit een Erasmus Mundus opleiding betalen niet bij inschrijving. De betaling wordt rechtstreeks via het secretariaat van de opleiding geregeld.

Betalingsachterstand

Betaal je factuur op tijd.

Anders kan je niet (her)inschrijven en krijg je je diploma, creditbewijzen en/of getuigschriften niet.

studiegeld@ugent.be