Studiegeld betalen met KMO-portefeuille

Erkenningsnummer DV.O103193

Je volgt een opleiding waarvoor je dient in te schrijven als student (= via de Afdeling Studentenadministratie en studieprogramma's) (Je krijgt een studentenkaart en studentennummer):

 1. Sluit een KMO- overeenkomst af en dien een KMO-aanvraag in. Dit kan vóór de start en tot 14 dagen na de start van de opleiding (zie ook regelgeving: Wat betekent de start van de prestaties bij opleiding?).
 2. Vraag direct het volledig te betalen studiegeld aan. BTW is niet van toepassing op UGent.
 3. Vermeld je naam, studentennummer of gestructureerde mededeling vermeld op de factuur.
 4. Breng je (her)inschrijving als student in orde. De initiële factuur die je krijgt bij (her)inschrijving hoef je niet eerst zelf te betalen.
 5. Uw KMO-portefeuille wordt automatisch goedgekeurd. Van zodra dit in orde is kan je de KMO-portefeuille volstorten. Vergeet de allerlaatste stap in dit proces niet: uw akkoord tot doorstorting naar de UGent. Na volstorting kan het tot 4 weken duren voor het te betalen bedrag geboekt wordt.
 6. Vragen? Bel het gratis nummer 1700.

Erkenningsnummer DV.O103194

  Je volgt een opleiding waarvoor je NIET dient in te schrijven als student (Je krijgt GEEN studentenkaart noch studentennummer):

  Bij je aanvraag vermeld je bij 'titel Project' de gestructureerde mededeling die op de factuur staat + eventueel je naam indien je inschrijft onder een firmanaam.

  Meer info

     Contact

     studiegeld@UGent.be