Levenslang leren

Hoe blijf jij bij in een voortdurend veranderende wereld? De UGent heeft een brede waaier aan lezingen, studiedagen, navormingen, micro-credentials en postgraduaten om jouw competenties aan te scherpen.

Academies voor levenslang leren

Binnen de UGent spelen de (inter)facultaire academies een cruciale rol bij het organiseren van levenslang leren binnen verschillende vakgebieden. Ze waarborgen de kwaliteit van de opleidingen en blijven nauw in contact met jouw behoeften vanuit het werkveld.

Vind het aanbod dat bij jou past bij onze academies voor levenslang leren of op www.nova-academy.be .

Aanbod voor bedrijven

Ben je op zoek naar een opleiding op maat van jouw organisatie of bedrijf?

Contacteer ons voor meer informatie over de mogelijkheden.

Nova Academy

Wie Levenslang leren zegt, zegt Nova Academy. Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent en Vrije Universiteit Brussel vormen een alliantie en werken samen op het vlak van levenslang leren. Op de website van Nova Academy vind je het volledige aanbod aan academische bij- of nascholingen van de drie universiteiten dat je eenvoudig kan doorzoeken.

Ontdek nog meer mogelijkheden voor jouw levenslang leren, waaronder programma's van de Open Universiteit, het Universitair Centrum voor Talenonderwijs (UCT), en Wetenschappelijke Nascholing.

“Inzetten op levenslang leren is een absolute prioriteit voor onze alliantie. Het leren stopt niet als het diploma behaald is; in de technologisch snel veranderende en zich ontwikkelende maatschappij is het belangrijk dat iedereen blijft werken aan het her- en vernieuwen van zijn of haar competenties. Universiteiten hebben een belangrijke maatschappelijke rol en net daarom moeten we hier blijvend op inzetten”
Rik Van de Walle, rector UGent

Vrouw aan bureau met laptop