Educatieve masteropleidingen

Educatieve masterWord leerkracht met méér

Verdiep je in je domein én leer tegelijk alles over het lesgeven

In de educatieve masteropleiding word je zowel leerkracht als vakinhoudelijk expert in het domein van je keuze: talen, gezondheidswetenschappen, economie...

Verken verschillende facetten van de arbeidsmarkt

Wil je later voor de klas staan? Of een job waarin je vormingen of trainingen geeft? Of misschien ben je al leerkracht, maar wil je je kennis verruimen en andere leercontexten ervaren? Met de educatieve masteropleiding kan je alle richtingen uit op de arbeidsmarkt.

Flexibel instappen

Wil je meteen een lerarendiploma op masterniveau behalen? Of wil je liever eerst een domeinmaster behalen en vervolgens een lerarendiploma? Misschien wil je wel een diploma behalen in combinatie met je werk? De educatieve masteropleiding is toegankelijk voor allerlei profielen.

Een programma op maat

Vrijstellingen, keuzeonderdelen, internationalisering, avond- en weekendlessen, brede campuswerking, ... De educatieve masteropleiding kent heel wat mogelijkheden om een leerweg samen te stellen die voldoet aan jouw wensen en mogelijkheden.

Voor wie?

Kies een van onze trajecten afhankelijk van je profiel en ontdek meer:

Jobmogelijkheden

Twijfel je nog of lesgeven iets voor jou is? Neem deel aan het initiatief Lesgeven? Test even! van Stad Gent

Aanbod voor scholen

Ben je leerkracht of directie en wil je samenwerken met de educatieve masteropleiding?

Heb je interesse in nascholingen, workshops of activiteiten voor scholen, leerkrachten en leerlingen?

In de kijker

Het lerarentekort is een grote uitdaging in het onderwijs. Dat aanpakken is voor professor Ruben Vanderlinde dan ook de prioriteit.

Het antwoord op het oplopend lerarentekort? De educatieve master

Het lerarentekort is een grote uitdaging in het onderwijs. Dat aanpakken is voor professor Ruben Vanderlinde dan ook de prioriteit.

Lees het interview