Master- en postgraduaatsopleidingen

De UGent biedt zo'n 140 masteropleidingen en Master na Masteropleidingen aan. Ook onze postgraduaten bieden een mogelijkheid om verder te studeren.

Een Master na Bachelor sluit rechtstreeks aan op een academische bacheloropleiding. Een Master na Master sluit aan op een eerder masterdiploma. Postgraduaten wijken qua structuur af van klassieke masters na masters of hebben een eerder beroepsvoorbereidend karakter.

  In sommige bacheloropleidingen kan je je voorbereiden op een niet-aansluitende master via keuzepakketten uit een ander studiegebied of 'minors'. Kan dit niet, dan volg je een voorbereidingsprogramma. Wie al een diploma professionele bachelor heeft, kan via een schakelprogramma overgaan naar een masteropleiding.

  Aanbod opleidingen

  Kennismaken met de UGent

  Naast de algemene Masterbeurs hebben sommige masteropleidingen ook nog een afzonderlijke infodag voor studenten die rechtstreeks of via een schakel-/voorbereidingsprogramma instromen. De informatie vind je terug op de website Studiekiezer > ga naar het tabblad 'informeer je' van jouw specifieke masteropleiding.

  Praktisch

   

  Gerelateerde inhoud