Onderzoek en maatschappij

In de kijker

De Stadsacademie - een collaboratorium waarin studenten, professoren, beleidsmakers, bedrijven en middenveldorganisaties kennis delen en over grote Gentse sociale en ecologische uitdagingen reflecteren.
Kraks@deKrook - publieksavonden rond cultuur, media, ondernemen, educatie en innovatie, georganiseerd door imec, UGent en Bibliotheek De Krook.
BigQuestions - onderwijs-innovatieproject dat studenten en lesgevers uitdaagt om oplossingen te zoeken voor maatschappelijk relevante vraagstukken. Het BigQuestions project wil van alle UGent studenten Global Citizens maken, en dit maatschappelijk engagement structureel in alle academische opleidingen integreren.
The Foundry en Ghent Design Factory - The Foundry wordt dé plek waar studenten aangespoord worden om met hun innovatieve ideeën aan de slag te gaan totdat ze economisch of maatschappelijk geëxploiteerd kunnen worden. Innovatie kan gestimuleerd worden via de principes van Design Thinking en cocreatie. Het samenwerkingsverband Ghent Design Factory. Op die manier willen zij de krachten bundelen om multidisciplinariteit te bevorderen, cocreatie te stimuleren en samenwerkingen met bedrijven en organisaties op te zetten. In Design Factories worden studenten klaargestoomd om de change makers van de toekomst te worden en worden ze aangespoord om aan maatschappelijke problemen te werken.