Campussen en wetenschapsparken

De UGent is gevestigd in en rondom Gent, Kortrijk, Brugge, Oostende en strekt zich uit tot in Zuid-Korea.

Campussen in België

Boekentoren in GentCampussen regio Gent

De meeste activiteiten van de UGent vinden plaats in en rond Gent, de Vlaamse studentenstad bij uitstek.

Onze 11 faculteiten zijn hier alle vertegenwoordigd en organiseren onderwijs en onderzoek in de meeste wetenschappelijke disciplines.

Overzicht campussen in Gent


Campus KortrijkCampus Kortrijk

De Campus Kortrijk biedt drie unieke ingenieursopleidingen in Vlaanderen aan: Industrieel ontwerpen, Machine- en productieautomatisering (faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur) en Circulaire bioprocestechnologie (faculteit Bio-ingenieurswetenschappen).

De focus ligt op praktijkgerichte kennis en samenwerken met bedrijven vanaf de eerste bachelor.

Lees meer over Campus Kortrijk

Campus BruggeCampus Brugge

In Campus Brugge investeert de UGent, samen met de VUB, in UNU-CRIS: een afdeling van de Universiteit van de Verenigde Naties.

Economen, politicologen en juristen doen onderzoek naar regionale integratieprocessen en de rol van regionalisering in de geglobaliseerde wereld. UNU-CRIS is ook een denktank voor verschillende overheden.

Lees meer over Campus Brugge

Ghent University Global CampusGlobal Campus (Zuid-Korea)

Ghent University Global Campus (GUGC) is de eerste Europese universiteit in Songdo, Zuid-Korea. We bieden er drie bacheloropleidingen aan in life sciences: Moleculaire Biotechnologie, Milieutechnologie en Food Technology. Het is tevens een belangrijke research hub in de regio.

Lees meer over Ghent University Global Campus

Wetenschapsparken

Tech Lane Ghent Science Park (Campus Ardoyen)Tech Lane Ghent Science Park

Met de nabijheid van het UZ Gent, de UGent, onderzoekscentra, R&D-centra van multinationals en talloze hightech doorgroeibedrijven biedt Tech Lane Ghent Science Park op de campussen Ardoyen en Eiland een uniek ecosysteem, waar je de vruchten kunt plukken van de kruisbestuiving tussen industrie en academische wereld.

Lees meer over Tech Lane Ghent Science Park


Ostend Science ParkOstend Science Park

Ostend Science Park is het eerste Belgische wetenschapspark dat zich toelegt op bedrijven uit de mariene en maritieme sector. Het is een high-tech kennishub waar onderzoekers, bedrijven en overheidsinstanties intensief samenwerken aan de blauwe economie.

Lees meer over Ostend Science Park