Maak kennis met de studentenhomes

Benieuwd naar het leven in een studentenhome?

Hier vind je alvast heel wat foto's alsook getuigenissen van bewoners die je op weg kunnen helpen.
Je kan ook zelf een kijkje gaan nemen in één van de studentenhomes, door aan te sluiten bij een rondleiding.
Enkel voor aangepaste wooneenheden voor studenten met een functiebeperking neem je best even contact met ons op.

Er zijn geen bezoekdagen meer gepland.

Je kan steeds een aanvraag voor een wooneenheid indienen waarbij latere wijzigingen, zoals de voorkeur van de homes, zonder probleem kunnen aangepast worden tot een huurovereenkomst aangeboden werd.
Je kan de aanvraag sowieso gratis beheren en annuleren tot midden juni.

Opgelet: de Gentse binnenstad werd vanaf 01/01/2020 een lage-emissiezone.
De meest vervuilende voertuigen mogen de zone niet langer inrijden.
Vermijd een boete en check altijd je voertuig voor je naar Gent komt:

Informatie, foto's en ligging

De UGent heeft de volgende types wooneenheden ter beschikking:

In home Boudewijn en home Fabiola woon je met 15 andere studenten samen op een gang.
Deze homes kenmerken zich vooral door de sociale interactie tussen ganggenoten en hebben de grootste kamers (12 m²).

In homes Astrid en Vermeylen woon je met zo’n 50 studenten samen op een gang.
Studenten, doorgaans met een uitgebreid sociaal netwerk, kunnen hier als een nummer in de massa opgaan en genieten van een door de UGent betaalde digitale TV-aansluiting op de kamer.

In homes Groningen, Uppsala, Göttingen en Canterbury woon je met zo'n 20 à 50 studenten samen op een gang.
Ongeveer de helft van de bewoners zijn internationale studenten op site Kantienberg.  Dus wil je kennis maken met vreemde talen en culturen, is dit the place to be.

Deze vier homes hebben dezelfde indeling en zijn verbonden met elkaar via een loopbrug: er zijn onderling geen noemenswaardige verschillen.

De studio’s in Home Bertha zijn 23m³ groot en hebben een eigen badkamer en kitchenette. Dit is de meest recent gebouwde home.
Er zijn geen kamer+ wooneenheden in dit gebouw.

De flats in home Corneel Heymans zijn uitsluitend beschikbaar voor koppels en alleenstaande ouders met een kindje. Deze zijn door hun jaarcontract en eigen postbusnummer uitermate geschikt voor koppels die in hun laatste studeerjaren al willen samenwonen.

Huisvesting UGent weergeven op een grotere kaart