Duik in het studentenleven

Er is meer dan alleen studeren. Ontdek wat er allemaal te beleven valt in Gent en Kortrijk om je te ontspannen, cultuur op te snuiven ...

Sport

Een gezonde geest in een gezond lichaam? Op de website van de UGent vind je alle sportmogelijkheden van aikido tot zwemmen in het GUSB. Je kan zelfs lessenreeksen volgen.

Resto de Brug vanop trap aan mezzaniniStudentenrestaurants

Op onze campussen zijn er verschillende studentenrestaurants en cafetaria's waar je elke weekdag kan ontbijten, een belegd broodje, soep of een warme maaltijd eten. Met je studentenkaart geniet je er van voordelige tarieven. 

De resto’s serveren zo veel mogelijk duurzame en gezonde maaltijden. Er is ook een vegetarisch en veganistisch aanbod. Allergisch? Raadpleeg er de allergenenlijst. 

Studentenrestaurants

Fuif in studentenhomeStudentenverenigingen

Aan elke faculteit zijn er een of meerdere studentenverenigingen. Zij organiseren verschillende activiteiten na de lessen voor jou en je medestudenten.

Doe de test en ontdek welke vereniging bij jou past!

StudentenverenigingenGUMCultuur

Bezoek ons wetenschapsmuseum: het GUM (Gents Universiteitsmuseum). Wie graag zelf wat noten speelt of zingt, kan zich aansluiten bij het orkest of universitaire koor van de UGent. Zit er een geboren radiomaker in jou? Ga dan zeker eens langs bij de studentenradio Urgent.fm. Ben je eerder een reporter? Schrijf dan voor het studentenblad ‘Schamper’.

Cultuur en vrije tijd