Routebeschrijving UGent Campus Kortrijk

Openbaar vervoer

De UGent Campus Kortrijk ligt op wandelafstand van het station van Kortrijk en behoort tot het stadscentrum. In minder dan 15 minuten wandel je van het station naar de campus (5 minuten met de fiets).

Verlaat het station van Kortrijk aan de voorkant en ga meteen naar links, richting Conservatoriumplein. Steek dit plein diagonaal over en ga naar rechts tot aan de kluifrotonde (‘Appel’). Sla op de kluifrotonde de Magdalenastraat in en ga rechtdoor, onder 2 spoorwegbruggen door. De eerste straat rechts is de Graaf Karel de Goedelaan. Sla de eerste straat links in, dan bent u in de Sint-Martens-Latemlaan. Op nr. 2B bevindt zich de hoofdingang van de UGent Campus Kortrijk/Gebouw A. Deze wandeling duurt net geen 15 minuten.

Bus 81 rijdt van het station van Kortrijk tot aan de Marksesteenweg. Op het kruispunt Marksesteenweg – Graaf Karel de Goedelaan is er een halte. Maar…te voet ben je zeker sneller (en fitter) ter plaatse.

Met de wagen

Vanuit Antwerpen – Gent – E17

Neem op de E17 afrit 2 (Hoog-Kortrijk, R8 – Kortrijk) en volg R8 – Kortrijk. Volg richting Kortrijk-Centrum. U gaat rechtdoor (Condédreef) en na 3 verkeerslichten gaat u nog steeds rechtdoor (Felix de Bethunelaan). Aan de eerste rotonde gaat u opnieuw rechtdoor, onder de spoorwegbrug, tot aan de tweede rotonde waar u de eerste afslag neemt. U sorteert onmiddellijk voor om links af te slaan, de Graaf Karel de Goedelaan in. Neem dan de eerste straat links, de Sint-Martens-Latemlaan.

De UGent Campus Kortrijk bevindt zich aan uw rechterzijde, nummer 2B.

Vanuit Brugge – Roeselare – A19/E403

Neem op de A19 afslag 11 (Bissegem – Meensepoort – N8 Bissegem – Wevelgem) naar de N8. Kies afslag Bissegem en sla linksaf. Ga aan de eerste lichten rechtsaf (Bissegemplaats). Ga rechtdoor tot u op een T-kruising met de Markebekestraat komt en ga daar linksaf. Volg de Marksesteenweg tot aan de rotonde. Neem de 2e afslag op de rotonde en sla onmiddellijk linksaf. U bent in de Graaf Karel de Goedelaan. Neem dan de eerste straat links, de Sint-Martens-Latemlaan.

De UGent Campus Kortrijk bevindt zich aan uw rechterzijde, nummer 2B.

Vanuit Rijsel – E17

Neem op de E17 afrit 2 (Kortrijk-Zuid, R8 – Kortrijk) en volg R8 – Kortrijk. Houd links aan (E17 Rijsel / E403 Doornik – Brugge / A19 – Ieper / R8 – Kortrijk-West / Kortrijk-Centrum). Volg richting Kortrijk-Centrum. U gaat rechtdoor (Condédreef) en na 3 verkeerslichten gaat u nog steeds rechtdoor (Felix de Bethunelaan). Aan de eerste rotonde gaat u opnieuw rechtdoor, onder de spoorwegbrug, tot aan de tweede rotonde waar u de eerste afslag neemt. U sorteert onmiddellijk voor om links af te slaan, de Graaf Karel de Goedelaan in. Neem dan de eerste straat links, de Sint-Martens-Latemlaan.

De UGent Campus Kortrijk bevindt zich aan uw rechterzijde, nummer 2B.