Over Campus Kortrijk

Unieke campus in een ontluikend stadsdeel

De UGent Campus Kortrijk bestaat sinds het academiejaar 2013-2014. Toen werden de ingenieursopleidingen van Howest geïntegreerd binnen de Universiteit Gent. De campus is gevestigd in de gebouwen van Howest in Kortrijk, in de Sint-Martens-Latemlaan 2B.

De campus vormt industrieel ingenieurs met praktijkgerichte kennis, in nauwe aansluiting bij de huidige noden van het werkveld.

Om nog sterker in te zetten op de doorgedreven samenwerking met de bedrijven en met de regio, gaf de UGent Campus Kortrijk haar ingenieursopleidingen en onderzoek recent een nieuwe, unieke invulling.

De keuze voor deze vernieuwde opleidingstrajecten wordt extra versterkt door de komst van VEG-i-TEC (universitair onderzoeks- en expertisecentrum rond de verwerking van groenten en aardappelen), Flanders Make (strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie) op de groeiende nieuwe site van Kortrijk-Weide, en het Unesco Creative Design Region label waarmee Kortrijk werd bekroond.

Virtual tour campus Kortrijk

Ontdek hier alvast de verschillende gebouwen en lokalen waar je de komende jaren als student industrieel ingenieur zal vertoeven.

Birdview campus Kortrijk virtual tour

Kortrijk studentenstad

Al eens aan Kortrijk gedacht als studentenstad? Misschien minder voor de hand liggend, maar beslist de moeite waard.

Campusrestaurant

Het campusrestaurant is elke weekdag open voor ontbijt, lunch of een tussendoortje. Je kan er ook even ontspannen na een les of examen.

Bibliotheek

In de bibliotheek van de campus kan je boeken, kranten, tijdschriften en cursussen raadplegen. Maar je vindt er ook computers, laptopplekken en een overlegruimte voor groepswerk.