Opleidingen

Studeer aan de Universiteit Gent in Kortrijk. De UGent Campus Kortrijk biedt drie unieke opleidingen aan: circulaire bioprocestechnologie, machine- en productieautomatisering en industrieel ontwerpen.

Deze opleidingen tot industrieel ingenieur vind je enkel aan de UGent Campus Kortrijk en staan garant voor de uitbouw van een mooie carrière.

Circulaire Bioprocestechnologie

Bioprocestechnologie verwijst naar het ontwikkelen van nieuwe, biogebaseerde processen voor de productie en de bioraffinage van gezonde voedingsingrediënten, chemicaliën, duurzame en biobrandstoffen. Daarbij staat duurzaamheid centraal.

Het ‘circulaire’ verwijst naar het recycleerbaar of biodegradeerbaar maken van het eindproduct en de nevenstromen en afvalstromen opwaarderen tot nieuwe producten.

De bacheloropleiding binnen dit traject is de Bachelor of Science in de bio-industriële wetenschappen (3 jaar). Daarna volg je de Master of Science in de bio-industriële wetenschappen: circulaire bioprocestechnologie (1 jaar).

Machine- en Productieautomatisering

Industrieel ingenieurs in de machine- en productieautomatisering ontwerpen machines die de basis vormen van industrie 4.0, zeg maar de geautomatiseerde, digitale industrie.

Door de combinatie van elektromechanisch ontwerp en intelligentie zijn deze machines efficiënt en flexibel inzetbaar en zorgen ze voor een competitieve industrie. Flexibiliteit is hier het toverwoord: producten op maat maken of taken uitvoeren aan de snelheid en prijs van een massaproduct.

In de opleiding leer je niet alleen machines ontwerpen, je laat verschillende machines ook met elkaar communiceren en optimaal samenwerken, zodat een intelligent productiesysteem ontstaat. Het productiesysteem regelt en controleert elk product vanaf de eerste bewerking van de grondstof tot de opslag van het eindproduct.

De bacheloropleiding binnen dit traject is de Bachelor of Science in de industriële wetenschappen (elektromechanica) (3 jaar). Daarna volg je de Master of Science in de industriële wetenschappen: machine- en productieautomatisering (1 jaar).

Ingenieurs industrieel ontwerpen bedenken en ontwikkelen de producten van de toekomst, op een interdisciplinaire en conceptuele manier. Naast algemene polyvalente ingenieursvaardigheden zet de opleiding in op heel wat specifieke en unieke vaardigheden: creatief denken, ontwerpmethodologie, vormgeving, prototyping, user experience design en projectmanagement.

De interactie tussen mens en product staat centraal.

De bacheloropleiding binnen dit traject is de Bachelor of Science in de industriële wetenschappen: industrieel ontwerpen (3 jaar). Daarna volg je de Master of Science in de industriële wetenschappen: industrieel ontwerpen (1 jaar).

Contact

Nog vragen? We helpen je graag verder.

Contacteer ons via info.kortrijk@ugent.be of bel ons op het nummer 056 29 26 00.