Dierendispensarium

In het dierendispensarium kunnen mensen met een laag inkomen hun huisdier correct laten verzorgen en opvolgen. De Stichting Prins Laurent verzorgt meer dan 12.000 dieren per jaar in haar 6 dispensaria in België.

Maatregelen betreffende Coronavirus-uitbraak

Na de sluiting op 18 maart is het dispensarium in Gent opnieuw open vanaf 11 mei maar uitsluitend op afspraak. Om zich in te schrijven, de inschrijving te vernieuwen of om een afspraak te maken, moet het onthaal van het dispensarium telefonisch worden gecontacteerd.
Ter plaatse moeten de volgende voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen:
– Elke bezoeker moet een eigen masker dragen en dit gedurende heel het bezoek ophouden.
– Iedereen moet na het binnenkomen en voor het buitengaan de handen wassen en desinfecteren met voorziene alcoholgel, handschoenen zullen worden voorzien indien nodig.
– Slechts één persoon per huisdier mag het dispensarium betreden.
– Iedereen moet de minimum afstand van 1,5 meter respecteren met elke andere aanwezige persoon in het dispensarium.
– Indien iemand ziektesymptomen vertoont, moet de afspraak naar later worden verzet.

Logo Stichting Prins LaurentDe dieren krijgen hier kwaliteitsvolle diergeneeskundige verzorging omdat de Stichting van oordeel is dat elk dier op eenzelfde wijze moet verzorgd worden ongeacht de inkomsten van zijn baasje.

De Stichting heeft sinds 2012 een partnerovereenkomst met de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent en de Stad Gent.

In het dierendispensarium van Gent werken dierenartsen van de vakgroep Kleine Huisdieren van de faculteit Diergeneeskunde en laatstejaarsstudenten diergeneeskunde lopen er stage. 

Wie komt in aanmerking?

Personen of gezinnen met een laag inkomen die ook huur of een woonlening afbetalen kunnen beroep doen op het dierendispensarium voor de zorg van maximaal 2 gezelschapsdieren (fokdieren komen niet in aanmerking), op voorwaarde dat het (gezamenlijk) inkomen onder de vooropgestelde maximumbedragen valt. Raadpleeg hier de toelatingsvoorwaarden of maak gebruik van deze handige vragenlijst.

Contact

Persvoorstelling 2018

Vogelenzangpark 9
9000 Gent
(ter hoogte van de parkeeringang van AZ Sint-Lucas)
09 233 03 13
disp-gent@sfprlaurent.be

Maandag - vrijdag van 10- 12u
Gesloten op zaterdag en zondag