Elisa Van Kenhove

Wetenschappelijk Personeel IWT
+32 (0)9 264 8 61

Elisa Van Kenhove (°1991) behaalde haar diploma ‘Master of Science in de ingenieurswetenschappen: architectuur (architectuurontwerp en bouwtechniek)’ (UGent, 2014, grote onderscheiding) met een masterthesis over de optimalisatie van een GEOTABS kantoorgebouw.

Sinds 2014 is ze onderzoeker binnen de onderzoeksgroep ‘Bouwfysica, Constructie en Klimaatbeheersing’ van de UGent, met als voornaamste topics technische installaties in gebouwen, energiegebruik in woningen en renovatie van beschermd erfgoed. Daarnaast voert ze onderwijstaken uit.

In 2014 (start 1 januari 2015) kreeg Elisa een persoonlijke doctoraatsbeurs van het agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) op het onderwerp ‘Gekoppelde thermodynamische en biologische modellering van Legionella Pneumophila besmetting in sanitair warm water systemen’. Dit doctoraat heeft als doel een simulatiemodel te ontwikkelen dat toelaat het infectierisico door Legionella Pneumophila te onderzoeken in de ontwerpfase van sanitair warm water systemen en de effectiviteit van desinfectie technieken op een geïnfecteerd systeem te testen. Dat model zal als basis dienen voor het evalueren van veelgebruikte sanitair warm water installaties en hun energiezuinige alternatieven om zo tot nieuwe ‘best practice’ richtlijnen te komen.

Links