Onze Focus

In het kader van uw project kunnen wij ook onze labo's inzetten om bepaalde zaken te onderzoeken.

Learning

In ons Learning Lab bespreken we onze ervaringen en wisselen we kennis uit over onderwijs- en leermethodes die geschikt zijn voor de universitaire omgeving en de markt. We houden een open dialoog met de traditionele industrie en de creatieve industrie (bv. musea) en andere Learning Labs om relevante ontwerpcurricula en afgestudeerden (die klaar zijn voor de arbeidsmarkt) te blijven leveren. We bieden trainingen aan de industrie en academische partners van niet-ontwerpdisciplines voor de nieuwste en/of gevestigde methoden voor het ontwikkelen van veerkrachtige vaardigheden en mindset door het implementeren van op design gebaseerde methodologieën, zoals de Design Thinking methodologie en spelgebaseerd leren.

Learning-lab

Bio-Makerspace

In ons BioFabLab op combineren we DIY en GIY (grow it yourself) materialen met verschillende transformatie technologieën. Onze experimenten richten zich op het ontdekken van mogelijke toepassingen van bestaande front-end materialen. Ons doel is om de expertise van onze studenten Industrieel Ontwerpen, UGent Campus Kortrijk te verhogen naar de implementatie en het hergebruik van biogebaseerde bijproducten in hun ontwerpproces en - resultaten.

Materialen

Computational Design & Digital Fabrication

In ons Computational Design & Fabrication Lab exploreren en combineren we de nieuwste digitale ontwerptechnieken met digitale productietechnieken. We onderzoeken hoe we producten het best ontwerpen voor nieuwe digitale productietechnieken (optimalisaties van het ontwerp naar deze nieuwe technieken). Maar we exploreren ook deze digitale technieken om van hieruit de opportuniteiten naar nieuwe ontwerpen te identificeren.

Beeld computational design

Digitale Ontwerptools

In ons labo Digitale Ontwerptools onderzoeken we hoe we bestaande digitale tools zoals Virtual Reality zo efficient mogelijk kunnen inzetten in het ontwerpproces. 

Virtual Reality

Medisch Productontwerp

In ons labo Medische Productontwikkeling onderzoeken we naast de zaken die vanuit medisch oogpunt relevant zijn voor een product (technisch) ook de interacties met de verschillende belanghebbenden (patiënten, dokters, verpleegkundigen, etc.) en dit in interactie met deze betrokkenen. Onze ontwerpmethodiek en iteratieve aanpak heeft als doel om het meest optimale medische product-systeem te ontwerpen voor deze verschillende belanghebbenden. 

Breastboard, an example of medical productdesign

Productontwerp voor nieuwe industriële productie (Industry 5.0)

In ons labo design voor nieuwe industriële productie gaan we kijken hoe we producten en product-systemen kunnen ontwerpen zodat deze eenvoudig en efficient geproduceerd kunnen worden in de maakbedrijven van vandaag en van morgen. Hierbij kijken we ook heel sterk naar de mogelijke interacties met het ontworpen product binnen deze context en gaan slaan we vanuit productontwikkeling de brug naar productie.

industrie-beeld