Prof. dr. Roeland DE MOOR

Prof. dr. Roeland DE MOOR

Vakgroep Mondgezondheidswetenschappen
Campus UZ Gent - Kliniek voor Tand-, Mond- en Kaakziekten
Corneel Heymanslaan 10 - Ingang 25 (Route 250)
9000 GENT
T. +32 (0)9 332 41 61

roeland.demoor@ugent.be


Roeland J.G. De Moor behaalde in 1984 het diploma van licentiaat in de tandheelkunde aan de Universiteit Gent. Behaalde het getuigschrift voor "Conserverende Tandheelkunde voor het Kind (inclusief gebitstraumatologie en narcodontie) en Preventieve Tandheelkunde & Hygiëne van Mond & Tanden" (4-jarige opleiding) aan de UGent in 1990, het getuigschrift voor "Conserverende tandheelkundige therapie voor volwassenen, caviteitenleer en endodontologie" UGent in 1995, de doctoraatstitel UGent in 1995, het getuigschrift Chirurgische Endodontologie (ACTA) in 1998 & het getuigschrift "Inleiding tot het recht voor gerechtsdeskundigen"UGent in 2019. 

Hij is oprichter van de specialisatie-opleiding Endodontologie UGent, & mede-oprichter van BAET (Belgian Association for Endodontics and Traumatology) alsook van fSFE (the Flemish Society for Endodontists), SOLA International (Society for Oral Laser Applications) and LEI (Laser Education International).

Hij is gastprofessor aan de Medical University of Vienna, University Clinic of Dentistry waar hij tevens de Course Director is van de Master in Clinical Dentistry - Endodontology. Tot slot is hij ook gastlector aan de Artevelde Hogeschool en begeleidt er mee bachelorproeven.

Vandaag combineert hij academische activiteiten i.e. onderwijs (endodontie, traumatologie, aansprakelijkheid, restauratieve tandheelkunde en bleaching aan de studenten BaMa en Manama UGent) en wetenschappelijk onderzoek [lasertoepassingen in endodontie (specifieke focus op laser activated irrigation, light activated nanoparticles, Laser Doppler Flowmetrie)] met privaat praktijk. Hij is eveneens een erkend gerechtelijk expert (Belgisch nationaal register).

De praktijkvoering gebeurt bij tandartsenpraktijken (Mond Latem, Mond Aalst en Dental Care Center Stekene) waar hij zich toelegt op endodontie, indirecte restauratieve tandheelkunde op natuurlijke elementen en bleaching op verwijzing. Schadebeheer en medico-legale expertises gebeuren onder de noemer Jurident.

Hij is auteur van meer dan 150 nationale en internationale wetenschappelijke publicaties. Eén van zijn bekendste boeken is "Lasers in Endodontics" (Olivi, De Moor, Di Vito - Springer). Vanuit zijn academische en wetenschappelijke achtergrond is hij lid van de editorial board van International Endodontic Journal, Journal of Endodontics and Journal of Adhesive Dentistry.