De Steentijd in het Waasland - Erfpunt

In de gloednieuwe podcastreeks van Erfpunt, De steentijd in het Waasland, verkent gastvrouw Chloé Van Elsen de prehistorie samen met experts en 'keien in de steentijd' Philippe Crombé en Dimitri Teetaert (UGent). We komen te weten waarom uitgerekend het Waasland zo'n fascinerende regio is voor onderzoek naar de prehistorie en welke gebeurtenissen en evoluties bepalend zijn geweest voor het leven in deze streek.

In de eerste aflevering keren we terug naar het paleolithicum, de tijd van de neanderthalers en onze vroegste voorouders. De tweede aflevering focust op de evolutie van jager-verzamelaars tot sedentaire landbouwers in het neolithicum, en de rol die andere volkeren daarin speelden. In de derde aflevering ten slotte wordt de werkwijze van de gepassioneerde Waaslandse archeologen onder de loep genomen. Wat voor sites zijn er te vinden, hoe worden ze onderzocht, en welke verhalen vertellen ze ons over het leven van de prehistorische mens?
Laat je meevoeren door deze boeiende podcast en ontdek niet alleen fascinerende inzichten over het verleden, maar ook waardevolle lessen voor het heden en de toekomst!