Voor alumni

Oud-studenten Geschiedenis Universiteit Gent (OSGG)

Het OSGG (Oud-studenten Geschiedenis Universiteit Gent) werd in 1947 opgericht door prof. dr. Jan Dhondt. Het OSGG groepeert alle historici die sinds 1891 afstudeerden aan de Universiteit Gent.

Het OSGG onderhoudt de band tussen alle Gentse historici onderling, tussen hen en de universiteit, en tussen hen en de historische wereld in de brede zin. Daarom richt het OSGG jaarlijks een drukbezochte contactdag met lezing in voor alle afgestudeerden. Op die dag worden onder meer de OSGG-prijzen uitgereikt aan de pas afgestudeerden.

Sporadisch organiseerde het OSGG ook excursies naar steden, tentoonstellingen, archieven, musea en opgravingen in binnen- en buitenland. Het OSGG richt ook wetenschappelijke congressen, studiedagen en bijscholingen in voor historici en het publiceert vaak ook de resultaten ervan. Zo organiseert het OSGG - sinds 1974 in samenwerking met de Lerarenopleiding van de UGent - jaarlijks twee tot vier bijscholings-namiddagen.

Vlaamse Vereniging voor Leraren Geschiedenis (VVLG)

Het VVLG (Vlaamse Vereniging voor Leraren Geschiedenis en Cultuurwetenschappen) is voor alle leraren geschiedenis en cultuurwetenschappen in het Vlaamse onderwijslandschap. De VVLG wordt gesteund door de vakdidactici geschiedenis van de Vlaamse universiteiten.

UGent Alumni 

De Universiteit Gent doet diverse inspanningen om de betrokkenheid van de alumni met hun instelling te stimuleren. Door lid te worden van de alumnigemeenschap van UGent blijf je op de hoogte van wat er aan je 'alma mater' gebeurt. Daarnaast ontvang je ook uitnodigingen om deel te nemen aan exclusieve evenementen.

Met de alumnusvoordelenkaart geniet je van bijzondere voordelen bij deelname aan evenementen en toegang tot en korting bij bepaalde universitaire faciliteiten.