Schone Week 2023

De jaarlijkse project week van de vakgroep Kunst-, Muziek-, & Theaterwetenschappen. De Schone Week 2023 invites all passengers to embark on a journey to another art his/her/them-story.

“Back to the Future: de andere kant van de kunstwetenschappen”

De Schone Week 2023 invites all passengers to embark on a journey to another art his/her/them-story.

Schone Week 2023: Back to the Future

Place to be

We ontmoeten elkaar van 27 tot 31 maart 2023 te Campo BOMA

Het Thema

Dit jaar hebben we De Schone Week benaderd als een week lang durende, kritische onderbreking van het academische jaar zoals we het kennen, om toe te voegen wat nog mist en te verkennen wat er veranderd is. Om bepaalde concepten te leren en te ‘ont-leren’, heeft het Schone Team een lijst van fijne, spannende workshops samengesteld, waarvan wij denken dat ze de tijd en moeite waard zijn en je lichaam en geest zullen bekoren. Dus stap aan boord van onze tijdreismachine om te ontdekken hoe de andere kant van de Kunstwetenschappen eruit zou kunnen zien! Samen willen we onze volledig eigen utopie creëren en op die manier onze horizonten verleggen.

Tijdens deze tijdreis zullen we aspecten, plaatsen en praktijken bezoeken die deel kunnen worden van onze eigen utopische versie van het huidige concept van kunstgeschiedenis. Wat wij nu verstaan onder kunstgeschiedenis heeft, natuurlijk, wat drastische veranderingen meegemaakt sinds de stichting van het Hoger Instituut Kunstgeschiedenis en Oudheidkunde aan de Universiteit Gent in 1920. Onze missie is om aspecten van het verleden te herzien en te kijken of ze nuttig kunnen zijn voor de kunstwetenschappers van morgen. Kunnen sommige onderwerpen die de tand des tijds niet overleefd hebben ge-upcycle-d worden naar onze huidige realiteit? Kunnen oude vergeten vaardigheden voor een oplossing zorgen voor de problemen waar we vandaag mee geconfronteerd worden? Na het bezoek aan het verleden, tijdreizen we verder, richting de toekomst. Hoe kunnen we huidige concepten en discussies vernieuwen? Welke nodige vaardigheden of praktijken missen nog in de vakgroep zoals we die vandaag kennen?

 

Prorgramma Overzicht

Alle activiteiten – workshops, excursies, talkpanels, ... - worden opgedeeld in vier clusters die telkens een eigen thema dragen. De vier thema’s die aan bod komen, zijn: place/presence excercises, place/process, time/past en time/future. Je kan ervoor kiezen om doorheen de week in één cluster te blijven, maar je mag ook zeker aan activiteiten uit andere clusters deelnemen. In ons prachtig én overzichtelijk programmaboekje (.pdf) staat alles enorm goed uitgeschreven. Daar vinden jullie de praktische, inhoudelijke informatie, contactpersonen, …Het programmaboekje, de sociale media en de inschrijvingslinken vinden jullie verzameld in onze LinkTree: https://linktr.ee/SchoneWeek

Inschrijving

De meeste inschrijvingen gebeuren via volgende Eventbrite-collectie: https://www.eventbrite.com/cc/schone-week-2023-back-to-the-future-inschrijven-1915449 – deze link vind je ook terug in de LinkTree en in het programmaboekje. Wees snel want de plaatsen zijn beperkt!

  • Je kan enkel voor jezelf reserveren. - Indien er geen plaats meer is voor een activiteit, kan je je aanmelden voor de Wachtlijst.
  • Je hoeft géén 'ticket' te tonen ter plaatse. -
  • Kan je er toch niet meer bij zijn? Gelieve je registratie te annuleren.

Problemen bij het inschrijven? Contacteer dan Rune via rune.wittouck@ugent.be (Team Communicatie)

 

Volg ons op Facebook en Instagram @deschoneweek