Kiezen voor Kunst-, Muziek- en Theaterwetenschappen

Overweeg je Kunstwetenschappen aan de Universiteit Gent te studeren? Alle informatie over je toekomstige studieprogramma vind je hier!

Studiekiezer

"Studiekiezer" voor de Bachelor

"Studiekiezer" voor de Master

  Brochures

  Je kan ook brochures over de vakgroep Kunst-, Muziek-, en Theaterwetenschappen downloaden of bestellen. De brochures bevatten informatie over het profiel en de structuur van de opleiding, over de lessen en seminaries en over je toekomstmogelijkheden.

  Infomomenten

  De Universiteit Gent organiseert op regelmatige basis infomomenten voor toekomstige studenten, waar je terecht kan met al je vragen.

  Videogetuigenissen

  Nog niet beslist of je Kunst-, Muziek-, en Theaterwetenschappen aan de Universiteit Gent wil studeren?

  Overtuig jezelf hier met videogetuigenissen over de opleiding, zowel van (ex)studenten als van professoren!

   

  Waarom kies je voor Kunstwetenschappen? Wat is het leukst aan de studie? Welke opdrachten krijg je doorheen de opleiding? Waarin verschilt het academisch hoger onderwijs van het secundair onderwijs en hoe zit dat met die bachelor- en masterproef?

  Ontdek hieronder het verhaal van Annelies. (Video: 3:28 min)

   

   

  Ben je benieuwd naar de troeven van de opleiding Kunstwetenschappen? Wat maakt de opleiding zo boeiend? Moet je bepaalde voorkennis hebben als je de opleiding wil volgen? Over welke kwaliteiten, interesses moet je beschikken? Welke carrièremogelijkheden zijn er?

  Professor Jacobs legt het graag aan je uit. (Video: 3:38 min)

   

   

  Heb je de major Muziek al in overweging genomen? Wat houdt de academische studie van muziek precies in? Wat is het verschil tussen historische en systematische muziekwetenschap? Moet je noten daarvoor kunnen lezen?
  De musicologen van de UGent bieden je een antwoord op al die vragen. (Video 3:11 min)