Kiezen voor Kunst-, Muziek- en Theaterwetenschappen

Wil je Kunst-, Muziek- en Theaterwetenschappen aan de Universiteit Gent studeren? Alle informatie over je toekomstige studieprogramma vind je hier!

Studiekiezer

Voor alle informatie over het onderwijsprogramma van de vakgroep Kunst-, Muziek-, en Theaterwetenschappen aan de Universiteit Gent kan je de studiekiezer raadplegen.

Brochures

Je kan ook brochures over de vakgroep Kunst-, Muziek-, en Theaterwetenschappen downloaden of bestellen. De brochures bevatten informatie over het profiel en de structuur van de opleiding, over de lessen en seminaries en over je toekomstmogelijkheden.

Infomomenten

De Universiteit Gent organiseert op regelmatige basis infomomenten voor toekomstige studenten, waar je terecht kan met al je vragen.

Videogetuigenissen

Nog niet beslist of je Kunst-, Muziek-, en Theaterwetenschappen aan de Universiteit Gent wil studeren?

Overtuig jezelf hier met videogetuigenissen over de opleiding, zowel van (ex)studenten als van professoren!

 

Waarom kies je voor Kunstwetenschappen? Wat is het leukst aan de studie? Welke opdrachten krijg je doorheen de opleiding? Waarin verschilt het academisch hoger onderwijs van het secundair onderwijs en hoe zit dat met die bachelor- en masterproef?

Ontdek hieronder het verhaal van Annelies. (Video: 3:28 min)

 

 

Ben je benieuwd naar de troeven van de opleiding Kunstwetenschappen? Wat maakt de opleiding zo boeiend? Moet je bepaalde voorkennis hebben als je de opleiding wil volgen? Over welke kwaliteiten, interesses moet je beschikken? Welke carrièremogelijkheden zijn er?

Professor Jacobs legt het graag aan je uit. (Video: 3:38 min)