Tijdschriften

Doorzoek onze tijdschriftencollectie snel en eenvoudig via lib.ugent.be.

Naast een zeer uitgebreide collectie online tijdschriften vind je er onze mooie collectie geprinte tijdschriften. De geprinte tijdschriften in onze collectie zijn enkel consulteerbaar, niet ontleenbaar.

We breiden onze dienstverlening uit door alle gedrukte artikels die we in ons bezit hebben als pdf (scan) aan te bieden (tenzij ze online toegankelijk zijn). Via https://lib.ugent.be kan je de gewenste aanvragen plaatsen. (Vergeet niet om via Athena naar lib.ugent.be te surfen en rechtsboven in te loggen!)

Je kan de tijdschriften natuurlijk ook nog steeds ter plaatse inkijken en gratis inscannen. (Deze dienstverlening kunnen we even niet aanbieden vanwege de coronamaatregelen.)

Artikelaanvraag

Wetenschappelijke neptijdschriften

Pas op met wetenschappelijke neptijdschriften! Weet jij waar je op moet letten? Lees het op onderzoektips.ugent.be/nl/tips/00001686.

Aangepast SFX scherm

SFX is de tool die je vanuit een online databank zoals Google Scholar of Web of Science rechtstreeks naar de juiste pagina met de fulltext van het gezochte artikel of e-book brengt. Als UGent geen toegang heeft, vind je er een alternatief om de publicatie toch vast te krijgen.

Deze bescheiden, maar voor velen vertrouwde tussenpagina is aangepast aan de UGent huisstijl. Ook de omschrijvingen zijn opgefrist. Bij vragen of problemen kan je terecht bij de infobalie van de bibliotheek of libservice@ugent.be.