Amber De Clerck

About

Ik behaalde mijn diploma Pedagogische Wetenschappen (afstudeerrichting Pedagogiek en Onderwijskunde) aan de Universiteit Gent. Sinds december 2018 ben ik PhD-student en assistent aan de onderzoeksgroep Cultuur & Educatie van de Vakgroep Onderwijskunde.

Onder de supervisie van Prof. Dr. Kris Rutten bestudeer ik binnen mijn doctoraatsonderzoek nieuwe retoriek als (a) een conceptueel kader om culturele logica’s over identiteit en identificaties in het publieke debat bloot te leggen en te begrijpen en als (b) een basis om een kritische pedagogie te ontwikkelen die een emotioneel bewustzijn en reflexiviteit over dergelijke culturele logica’s tot stand tracht te brengen.

Als assistent bied ik onderwijsondersteuning bij de opleidingsonderdelen Cultuur & Educatie en Cultuurstudie (Prof. Dr. Kris Rutten, 2e bachelor en 1ste master Pedagogische Wetenschappen). Daarnaast ben ik samen met mijn collega Elise Ameloot verantwoordelijk voor de coördinatie van de stage (Prof. Dr. Martin Valcke, 2e master Pedagogische Wetenschappen, Onderwijskunde).

 


Amber Declerck

 

De Krook
Miriam Makebaplein 1 
9000 Gent 
Belgium

&


Henri Dunantlaan 2
B-9000 Ghent
Belgium
Office 120.043