Voor alumni

(Pas) afgestudeerd aan de vakgroep Communicatiewetenschappen?

Logo alumni.comm

Het afronden van je studies en studentenleven betekent niet het einde van je band met onze vakgroep! Onze alumni zijn onze ambassadeurs, maar ook voor jezelf kan onze alumniwerking een waardevolle bron zijn van contacten, kennis, (job) opportuniteiten en ervaringsuitwisseling.

Het is voor ons dan ook heel belangrijk om te investeren in een actieve relatie met onze alumni. De alumniwerking ‘Alumni.comm’ heeft als doel de wisselwerking tussen de vakgroep en haar alumni, en de alumni onderling te versterken. Duizenden afgestudeerden vormen immers samen een krachtig netwerk.

De hoeksteen van onze alumni werking is een jaarlijks event genaamd Alumni Café. Hier nodigen we twee interessante sprekers uit en voorzien we alle aanwezigen van een hapje en een drankje. Het ideale moment om je medestudenten van weleer nog eens te ontmoeten en je netwerk warm te houden of zelfs uit te breiden!

https://www.ugent.be/alumnus/nl

Ledenvoordeel

Door lid te worden van het alumninetwerk blijf je ook op de hoogte van wat er verder allemaal wordt georganiseerd. Je ontvangt uitnodigingen voor evenementen en tal van activiteiten voor alumni. Bovendien krijg je het eerste jaar gratis een alumnusvoordelenkaart. Via de alumnusvoordelenkaart kan je als afgestudeerde genieten van de specifieke voordelen die UGent haar alumni aanbiedt:

 • Bijzondere voorwaarden bij deelname aan activiteiten en evenementen.
 • Korting in de UGent-restaurants
 • Universitaire gemeenschap korting in Club Het Pand
 • Gebruikmaken van de sportaccommodaties van de UGent en inschrijven voor de lessen die hier worden georganiseerd
 • Lid worden van de Universiteitsbibliotheek en krijgt toegang tot ontleenfaciliteiten in een aantal facultaire bibliotheken
 • Je ontvangt 10 maal per jaar het magazine van de Universiteit Gent
 • korting op je online aankopen bij de UGent-shop
 • Films bijwonen aan het reductietarief in Film-Plateau/KASKcinema
 • Boeken bestellen tegen kortingstarief bij uitgeverij Lannoo
 • Tickets van Music Hall bestellen voor jou en je gezin met korting op diverse voorstellingen (Capitole Gent, Stadsschouwburg Antwerpen, Vorst Nationaal)
 • korting bij Sanoma Media op een abonnement voor een tijdschrift naar keuze

Na een jaar moet jouw alumnusvoordelenkaart hernieuwd worden. U kunt dan kiezen om gratis lid te blijven, of betalend lid te worden (5 euro).

Als betalend lid kan je dan verder genieten van de voordelenkaart die de alumni werking je aanbiedt, als gratis lid blijf je verder onze berichten ontvangen en vervalt de kaart.

Schrijf je hier officieel in om van al deze voordelen te kunnen genieten!

Wil je wel op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van onze alumniwerking, maar je niet officieel inschrijven als alumnus? Dan kan je steeds instappen op onze communicatiestromen via onderstaande kanalen.

 

facebook icontwitter iconlinkedin icon rond