Onderwijs

Bachelor

De bacheloropleiding biedt een breed en multidisciplinair pakket aan. Studenten leren er zelfstandig op academisch niveau te werken. Ze krijgen hiertoe een opleiding met een ruime basiskennis van de algemene communicatiewetenschappelijke theorie en aanverwante, ondersteunende wetenschappen.

Master

Onze vakgroep biedt studenten vier afstudeerrichtingen aan: Nieuwe Media en Maatschappij, Film en Televisiestudies, Communicatiemanagement en Journalistiek. Op deze pagina kunnen studenten uitzoeken welke afstudeerrichting het best bij hen past.

Visie

De opleiding Communicatiewetenschappen beoogt een grondige wetenschappelijke vorming, met de nodige praktijkaccenten. Zowel de klassieke als nieuwe media komen aan bod. We schenken aandacht voor de diversiteit van informatieve, persuasieve en recreatieve boodschappen.

Internationalisering

Studenten krijgen de kans om tijdens hun studies kostbare leerervaring op te doen in het buitenland. Programma's als Erasmus+ stellen studenten in staat Communicatiewetenschappen binnen en buiten Europa te verkennen.