Masteropleiding

De doelstellingen van de master Communicatiewetenschappen

De bacheloropleiding mondt uit in een masteropleiding. Deze biedt de student de mogelijkheid zich in een deeldomein van de communicatiewetenschappen te specialiseren. Er zijn vier afstudeerrichtingen:

Op dit punt profileert de UGent-opleiding zich op masterniveau duidelijk ten aanzien van de andere universiteiten die een opleiding in de Communicatiewetenschappen aanbieden. Elk van de afstudeerrichtingen wordt namelijk onderbouwd door een specifiek onderzoekscentrum:


Elke afstudeerrichting heeft dezelfde opbouw:

  • Vier verplichte opleidingsonderdelen die studenten toelaten hun kennis en expertise uit een specifiek vakgebied te verruimen en te verdiepen
  • Keuzevakken die de student kan kiezen uit een ruime lijst met richtingspecifieke opleidingsonderdelen, een stage, en/of een internationaal traject
  • Met de masterproef levert de student het bewijs dat hij/zij in staat is om op een zelfstandige basis wetenschappelijk onderzoek uit te voeren: van de literatuurstudie over het onderzoeksdesign tot het eigenlijke uitvoeren en rapporteren van een concreet empirisch onderzoek.

Programma Master 2019-2020