Getuigenissen van oud-studenten

De lerarenopleiding en mijn ervaring tijdens de stages hebben me geleerd hoe ik me kan aanpassen aan onverwachte situaties. Presentatietechnieken en klasmanagement zijn zaken die mij zeker hebben geholpen, onder meer tijdens sollicitatiegesprekken waarbij ik mezelf moest voorstellen en moest reageren op onverwachte cases. Ik ben er ook persoonlijk door gegroeid omdat je je als leerkracht toch verantwoordelijk voelt voor je klas.” (studente academiejaar 2017-2018)
"Deze stage heeft me doen beseffen dat al het werk dat ik in deze lessen (en andere lessen op andere scholen) gestoken heb, het dubbel en dik waard waren. Alle uren van stress en onzekerheid die ik af en toe dit jaar wel ervaren heb, stellen niets voor in vergelijking met de dankbaarheid die je ervoor terug krijgt. De stage in deze school heeft me nog maar eens laten beseffen dat ik echt heel graag leerkracht wil worden en dat ik ook heel veel voldoening haal uit deze job. Hoewel er enorm veel werk kruipt in de voorbereiding van een les, krijg je zoveel positieve bevestiging van de leerlingen, mensen rondom jou etc. Ik heb ook echt het gevoel dat ik door leerkracht te zijn de leerlingen iets kan bijbrengen, zelfs al is het maar binnen een vak als cultuurwetenschappen bijvoorbeeld. Leerlingen zin doen krijgen in leren, in een bepaald onderwerp etc. is voor mij echt van belang als leerkracht in spé. (studente academiejaar 2017-2018)"
Ik ben er nu meer dan ooit van overtuigd dat elke onderwerp, hoe saai het ook lijkt, interessant kan worden gemaakt via de juiste werkvormen. Daar dacht ik vroeger anders over, tot ik geïnspireerd werd doorheen alle lessen en stages. (studente academiejaar 2016-2017)"
"Ik werk graag met jongeren en ik vind het heel leuk om hen iets bij te leren. Voor mij is lesgeven echt een passie. Ik doe het heel graag en ik ben dan ook van plan om ooit in het onderwijs te belanden. (studente academiejaar 2016-2017)"
"De vakdidactiek heeft mij heel veel bijgebracht. Bedankt voor de opleiding, de begeleiding en de feedback bij de stage. Blijf zeker zo doorgaan, ik zal iedereen deze opleiding aanraden.” (studente academiejaar 2014-2015)
“Ik heb me vorig jaar ingeschreven voor de specifieke lerarenopleiding, en dat heb ik me op geen moment beklaagd. Ik heb zoveel geleerd over mensen, mezelf en motivatie. De stages gaven me de kans enige praktijkervaring op te doen, waardoor ik nu sta te popelen om zelf voor de klas te staan.” (studente academiejaar 2013-2014).