Online Platformen

Als student van de Universiteit Gent kom je met verschillende platformen in aanraking. Op deze pagina staat meer informatie over de meest gebruikte platformen.

Ufora

Het Ufora-platform is de elektronische leeromgeving van de Universiteit Gent. Ufora geeft toegang tot een cursusbeheersysteem en verschillende infosites. Gebruikers vinden hier ook extra info over cursussen, lessen en examens.

 

Athena (x/m)

Athena bevat alle publiek beschikbare onderzoeks- en office software die medewerkers en studenten nodig hebben om hun werk te verrichten. Het platform is operationeel in een lokale modus (intern UGent netwerk) en ook bereikbaar van buiten de UGent (AthenaX) of AthenaM voor mobiele toestellen.

Oasis

Hier beheer je belangrijke informatie over je inschrijving. Je kan er je curriculum bekijken, gegevens opvragen en doorsturen, examenresultaten bekijken, je herinschrijven, attesten opvragen of je masterproef beheren.

 

Curios

Curios is de online toetsomgeving van de UGent, met onder andere proefexamens en zelftesten. Het krijgen van feedback, resultaten en rapporten is een mogelijkheid.