Feedback voor studenten

 Feedback

De examens staan voor de deur, en dat betekent: feedback geven aan studenten.

Om jou hier zo goed mogelijk bij te helpen, hebben we enkele handige tips en recente ontwikkelingen rond feedback opgelijst: wanneer is feedback bijvoorbeeld effectief? Hoe geef je efficiënt feedback aan grote groepen? Hoe stimuleer je studenten om een actieve rol op te nemen in het feedbackproces? Hoe monitor je feedback binnen een opleiding?

Je ontdekt het allemaal via onderstaande webpagina’s, die het ACTIVO-team en DOWA het voorbije jaar hebben uitgewerkt, op vraag van opleidingen en faculteiten:

  • De vernieuwde onderwijstips vertelt je alles wat je moet weten over feedback: wanneer en hoe geef je feedback? Wanneer is het effectief? Hoe bereid je een feedbackmoment voor?
  • Een leerpad voor lesgevers over feedback aan grote groepen: welke tools en methodieken zijn voorhanden om op een efficiënte manier feedback te geven aan grote groepen? Daarover leer je meer in dit leerpad in onze cursus Activerend Onderwijs (Op Ufora). Bovendien word je (ook) geïnspireerd door voorbeelden van collega-lesgevers en kan je een aantal tools eens zelf ervaren als 'student' in onze cursus.
  • Feedbackwijzer voor studenten: om het feedbackbewustzijn bij studenten te verhogen en de actieve rol van studenten in het feedbackproces te benadrukken
  • Feedback en stage:
    • Infographic waarin de plaats van feedback binnen de stage gevisualiseerd wordt.
    • Een powerpoint die je kan inzetten om stagementoren te professionaliseren in het geven van feedback tijdens stage.
  • Opleidingsafstemming feedback: om als opleiding in kaart te brengen hoe feedback in de opleiding georganiseerd wordt. De gegevens verkregen uit deze vragenlijst kunnen de basis vormen voor adviezen omtrent de  optimalisatie van feedback  in de opleiding

Wil je zelf aan de slag met feedback in je vak, opleiding of faculteit? Contacteer collega Jannie Noppe, de ACTIVO-antenne aan onze faculteit.