Onderwijs

Bachelor

De bachelor in de politieke wetenschappen biedt een brede maatschappelijke vorming aan, met reflectie op en vanuit het politieke gebeuren. Je verwerft kennis en competenties eigen aan de politieke wetenschappen, en je raakt vertrouwd met het politiekwetenschappelijk onderzoek, dat je ook kritisch leert benaderen.

Master

In de masteropleiding verdiep je je in het gekozen vakgebied van de politieke wetenschappen : de master in de politieke wetenschappen (met twee afstudeerrichtingen: internationale politiek en nationale politiek), de master in de EU-studies en de master Conflict and Development Studies.

Schakel- en Voorbereidingsprogramma's

Je kan ook vanuit een professionele vooropleiding of vanuit een andere academische opleiding in één van onze masteropleidingen stromen. Via één van deze programma's (schakel of voorbereiding) volg je de belangrijkste opleidingsonderdelen uit de gemiste bachelor. Je vindt alle informatie in deze brochures

Internationalisering

Je hebt de kans om tijdens je studies kostbare leerervaring op te doen in het buitenland. Dit kan onder meer via Erasmus+.

Educatieve Master

Zin om later voor een klas te staan ? De educatieve master leidt tot een volwaardig masterdiploma met onderwijsbevoegdheid.