30 jaar interne markt van de Europese Unie: uitdagingen voor de toekomst

Voor wie
Studenten , Medewerkers , Alumni
Wanneer
20-11-2023 van 16:00 tot 17:30
Waar
Auditorium H - Blauwe Zaal
Voertaal
Nederlands
Door wie
professor Sybe de Vries
Contact
Magali.Carel@UGent.be
Website
https://gandaiusacademy.ugent.be/dertig-jaar-interne-markt

'30 jaar interne markt van de Europese Unie: uitdagingen voor de toekomst’ door professor Sybe de Vries

Leerstoel Marcel Storme

Jaarlijks reikt de faculteit Recht en Criminologie in samenspraak met vzw Fonds Willy Delva de Leerstoel Marcel Storme uit aan een jurist met internationale uitstraling of een in België vermaarde jurist. De Leerstoel Marcel Storme bestaat uit een verblijf in Gent van maximaal twee maanden en het doceren van een reeks colleges van samen ongeveer 15 uur.

EU: interne-marktrecht en grondrechten

Sybe de Vries richt zich op geïntegreerd onderzoek naar het Europese interne marktrecht, de duurzame en digitale transitie van de Europese interne markt, de bescherming van grondrechten, de sociale dimensie van de interne markt en publieke belangen. Hij geeft ook les in deze domeinen.

de Vries is co-directeur van het Utrechtse Centrum voor Regulering en Handhaving in Europa (Renforce) en rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Rotterdam. Hij is tevens voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Europees Recht (NVER) en lid van de redactie van SEW (Tijdschrift voor Europees en Economisch Recht).

Openingslezing

De openingslezing, gevolgd door een receptie, vindt plaats op maandag 20 november (16.00 uur tot 17.30 uur, Auditorium H - Blauwe Zaal, campus Aula)
'30 jaar interne markt van de Europese Unie: uitdagingen voor de toekomst’

De openingslezing met receptie op maandag 20 november is gratis, maar inschrijven is verplicht

Registreer online