Jean-Louis Vandevoorde

Jean-Louis Vandevoorde (1959) studeerde af als master in the kunstgeschiedenis aan de universiteit van Gent in 1982, waarna hij zijn carrière in het domein van de transportjournalistiek startte. Hij werkte bijna 25 jaar voor de Antwerpse krant De Lloyd, gespecialiseerd in scheepvaart, transport en logistiek. Aan het einde van zijn loopbaan bij De Lloyd was hij er hoofdredacteur. 

Sinds eind 2010 is Jean-Louis actief als free-lance journalist, en werkt op regelmatige basis mee aan gespecialiseerde websites zoals Flows (de opvolger van De Lloyd), Ports&Business (en andere publicaties in de transport media group MMM) en ‘Navigation, Ports & Intermodalité’ (een Frans magazine in Straatsburg). Hij werkt ook voor andere Belgische en buitenlandse publicaties zoals ‘Heavy Lift & Project Forwarding International’.

Naast zijn journalistieke activiteiten werkt hij tevens als moderator op symposia en conferenties in het domein van havens, scheepvaart en binnenlandse navigatie. Hij is ook voorzitter op het Maritiem symposium van de UGent, de European Sea Ports Organisation (ESPO), de European Federation of Inland Ports (EFIP), etc.

Jean-Louis Vandevoorde werkte van 2015 tot en met juni 2021 als praktijkassistent, hij richtte zich hierbij vooral op de internationale MSc in Maritime Law ManaMa-opleiding. Sinds juli 2022 is Jean-Louis verbonden als vrijwillig medewerker.